Rastislav Búgel Hokej

Nitra s dvoma bodmi: Jokila rozhodol v nájazdoch

V obojstranne rozpačitom úvode si prvú šancu vypracovali hostia, ale Hrnka po prihrávke Kmeča zakončil len do Žigárdyho betónov. Na opačnej strane uvoľnil Troliga Krajčiho, ktorý však premrhal správny moment na streľbu a s pukom skončil až za bránou.

Ilustračný obrázok k článku Nitra s dvoma bodmi: Jokila rozhodol v nájazdoch
Zdroj: TASR

V 8. minúte unikli bratia Hunovci, Róbert hľadal Richarda, lenže ten na úzkom priestore puk netrafil. V ďalšom priebehu sa hral bojovný hokej so spoľahlivými výkonmi oboch brankárov. Žigárdy si poradil s delovkou Tománka, na opačnej strane Laco zneškodnil možnosť Róberta Hunu.

Nedáš-dostaneš

Prostrednú časť začali mimoriadne aktívne domáci. Laco najskôr zlikvidoval samostatný únik Troligu, o pár sekúnd zneškodnil aj Drevenákov pokus. Pravidlo nedáš-dostaneš potvrdil v 25. minúte Pupák, ktorý po prihrávke Kmeča spoza brány prestrelil žilinského brankára. Vyrovnať mohol Krajči, ale z prvej namieril len do žrde. V 35. minúte viedli Nitrania už o dva góly, keď Piatak našiel z rohu klziska medzi kruhmi Mašlonku a ten nedal Lacovi šancu. Domáci dokázali znížiť ešte do prestávky, z identickej akcie sa presadil Valášek.

V treťom dejstve sa hostia snažili čo najdlhšie kontrolovať svoje tesné vedenie. V presilovej hre mohli dokonca zvýšiť náskok, ale Kováčik nedokázal doklepnúť puk do odkrytej brány po vyrazenej strele Königa. V 49. minúte Žilina vyrovnala skutočne kurióznym spôsobom. Nahodený puk sa zvláštne odrazil od zadného mantinelu, Laco sa pozeral do opačnej strany a na správnom mieste číhajúci Varga nemal problém zasunúť ho do siete. V záverečnej desaťminútovke boli aktívnejší domáci, ale Richard Huna a ani Drábek v prečísleniach víťazstvo na ich stranu nestrhli. O víťazovi tak muselo rozhodnúť predĺženie.

Na jeho začiatku dohrávali Žilinčania presilovku zo záveru riadneho hracieho času. Pri viacerých dobrých streleckých pokusoch sa predviedol Laco. Keďže na druhej strane ani jeden z Nitranov nenašiel recept na spoľahlivého Žigárdyho, duel dospel až do samostatných nájazdov. V nich v piatej sérii rozhodol Jokila o tom, že dva body si domov odváža Nitra.

Zápas očami trénerov

Ladislav Spišiak, tréner Žiliny: „V prvej tretine mužstvá pozorne bránili a šance sa nerodili. Na konci tejto časti sa nám zranil obranca. Už predtým hral v defenzíve jeden útočník a zápas sme napokon dohrávali na päť bekov. Musím preto mužstvo pochváliť, že to dotiahlo aspoň do predĺženia. Podržal nás aj brankár. Škoda presilových hier, ktoré nám dnes nešli. Máme však v mužstve nových hráčov, pomenili sa nám formácie, musíme naďalej poctivo trénovať.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Prvých dvadsať minút bolo zlých z oboch strán. Potom sa stretnutie rozbehlo. Za stavu 2:0 sme mali zápas v moci, ale nedokázali sme ho doviesť do víťazného konca v riadnom hracom čase. Získali sme napokon aspoň bod navyše po samostatných nájazdoch. Myslím si však, že po solídnejšom výkone sme mohli domov brať všetky tri body.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM