Rastislav Búgel Futbal

Johnovi Mensahovi sa v Nitre páči: Donedávna o slovenskom futbale nevedel nič

Skúsený ghanský futbalista a účastník dvoch svetových šampionátov John Mensah sa teší na svoje pôsobenie v najvyššej slovenskej súťaži. Tridsaťjedenročný obranca by sa mal v najbližších dňoch stať oficiálne posilou Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Johnovi Mensahovi sa v Nitre páči: Donedávna o slovenskom futbale nevedel nič
Foto: Rastislav Búgel

Mensah počas svojej bohatej futbalovej kariéry pôsobil v Taliansku, Francúzsku či Anglicku, v Lyone dokonca podpísal v roku 2008 päťročný kontrakt na 8,4 milióna eur. Až sa nechce veriť, že svoju najbližšiu budúcnosť spojil s predposledným tímom Corgoň ligy. „Som vďačný za skvelú kariéru, akú som zažil. Hral som vo Francúzsku aj Anglicku, ale teraz som na Slovensku a som rád, že tu môžem byť,“ povedal pre portál corgonliga.sk Mensah, ktorý na MS 2010 v JAR doviedol mužstvo Ghany ako kapitán až do štvrťfinále.

O slovenskom futbale nevedel nič

Slovensko bolo preňho pred príchodom do Nitry veľkou neznámou. „O slovenskom futbale neviem skoro nič. Viem, že na svetovom šampionáte v Juhoafrickej republike sa Slovensko prebojovalo do osemfinále, ale to je asi všetko. Futbalové pravidlá sú všade rovnaké a ja som profesionál, verím preto, že nebudem mať problém s rýchlou aklimatizáciou,“ vyjadril sa stopér, ktorého zvyknú prezývať „Gibraltárska skala“. Pod Zoborom je už týždeň a zatiaľ je spokojný. „Určite áno. Ľudia v klube sú milí, prostredie v meste je tiež pekné, až na tú zimu…,“ poznamenal 79-násobný ghanský reprezentant.

Kariéra lemovaná zraneniami

Kariéra Mensaha bola poznačená zraneniami. Sužovali ho už v Lyone, v ktorého drese odohral pre problémy so slabinami či ľavým stehenným svalom iba 13 zápasov. Aj počas pôsobenia v Sunderlande často pauzoval, navyše pred majstrovstvami sveta v roku 2010 si obnovil zranenie lýtka a šampionát stihol na poslednú chvíľu. Po ňom ho na jeseň trápilo poranené rameno. Na ostatný polrok sa utiahol do rodnej Ghany, kde sa liečil a trénoval s mužstvom Asante Kotoko. Súťažný zápas neodohral už vyše šesť mesiacov. „Aj preto som vďačný, že som mohol prísť do Nitry. Chcem sa dať postupne dokopy a byť prínosom pre mužstvo. Myslím aj na majstrovstvá sveta, chcel by som reprezentovať svoju krajinu, ale najskôr musím byť zdravotne fit. Verím, že na trávniky sa vrátim už čoskoro. Na vašu ligu sa teším,“ dodal.

Foto: Rastislav Búgel

John Mensah
2
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM