Správy

Jedno z kultúrnych centier čaká modernizácia: Dostane nové osvetlenie aj ozvučenie

Záujem o využitie priestorov kultúrneho centra v mestskej časti Zobor rastie. Radnica ho preto plánuje vybaviť adekvátnou technikou.

Ilustračný obrázok k článku Jedno z kultúrnych centier čaká modernizácia: Dostane nové osvetlenie aj ozvučenie
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Nitrianska radnica plánuje modernizáciu kultúrneho centra v mestskej časti Zobor. Projekt v hodnote viac ako 141 000 eur má zabezpečiť lepšie osvetlenie, ozvučenie a akustické vlastností hlavnej sály.

Mesto sa na investícii bude podieľať spolufinancovaním vo výške 7 000 eur, zvyšné náklady má pokryť dotácia z Integrovaného regionálneho operačného programu.

Magistrát už má k dispozícii akustickú štúdiu, na základe ktorej bude realizácia projektu prebiehať.

„V spoločenskej sále je navrhnutá inštalácia 32 kusov závesných akustických telies. Osvetlenie bude zabezpečené prostredníctvom prenosnej svetelnej rampy. Pretože sa v centre zvyšuje počet kultúrnych podujatí a prenájmov, je nutné vybaviť ho adekvátnou zvukovou, svetelnou a premietacou technikou,“ konštatuje sa v zámere mesta.

Prečítajte si tiež

Súčasťou projektu modernizácie Kultúrneho centra Zobor je aj zlepšenie jeho hygienických štandardov v čase pandémie ochorenia COVID-19 .

Zámer preto počíta aj s výmenou toaliet a vodovodných batérií za bezdotykové.

„Ďalšou súčasťou projektu je zakúpenie germicídnych žiaričov, prostredníctvom ktorých sa zabezpečí dezinfekcia vzduchu a ničenie škodlivých mikroorganizmov,“ informoval magistrát.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM