Rastislav Búgel Hokej

Jedna premenená šanca Piešťan znamenala prehru na domácom ľade

Nitra si od začiatku zápasu vytvárala enormný tlak, ktorému sa hostia z Piešťan bránili za cenu vylúčení, ale i vďaka dobrým zákrokom brankára Tomeka.

Ilustračný obrázok k článku Jedna premenená šanca Piešťan znamenala prehru na domácom ľade
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: TASR

Skóre mohli otvoriť König, Hamrák i Chrenko, no po prvej siréne svietil na „kocke“ stav 0:0.

V úvode druhej tretiny sa domáci Chrenko jemu vlastným spôsobom zbavil obrancu, no jeho strelu švihom chytil Tomek do lapačky. V 7. minúte druhej časti hry trafil Haring domáceho Vosátka hokejkou do tváre a dlhšiu dobu sa nehralo. Rozhodcovia najskôr odmietali protesty Nitranov, no potom zmenili rozhodnutie a piešťanskému krídelníkovi udelili dva nižšie tresty za hru vysokou hokejkou. Aj naďalej sa hralo za veľkého tlaku Nitry s ojedinelými protiútokmi hostí, no bezgólové skóre sa nezmenilo.

Aj v tretej tretine mali režisérsku taktovku v rukách opäť domáci hráči, no keď Jokila a Tománek dobré príležitosti nevyužili, ku slovu sa dostali hostia a v 54. minúte Ručkay posunul puk Peškovi, ktorý poslal hostí do vedenia. A keď 90 sekúnd pred koncom tretej tretiny netrafil Tománek prázdnu bránu hostí, tí sa napokon tešili z víťazstva.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Na šance sa nehrá, ale ďakujem chlapcom za nasadenie, dali do toho všetko. Hosťom vyšiel protiútok, navyše im výborne zachytal brankár.“

Milan Klement, tréner Piešťan: „Boli sme pod veľkým tlakom, ale ustáli sme to. Jedna premenená šanca znamenala naše víťazstvo. Nitra hrala a my sme vyhrali.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM