Nikoleta Kováčová Kultúra

JARMOK pod Zoborom: NITRU zaplavili STÁNKY, FOTO

Svätoplukovo námestie a pešia zóna v Nitre sa aj tento rok počas slávností Nitra, milá Nitra stali centrom čipkárov, košikárov, kováčov či pernikárov. Neoddeliteľnou súčasťou podujatia je Nitriansky jarmok.

Ilustračný obrázok k článku JARMOK pod Zoborom: NITRU zaplavili STÁNKY, FOTO
24
Galéria

Nitriansky jarmok privítal prvých záujemcov o netradičné kúsky už v piatok na pravé poludnie. Predmety zručných majstrov budú návštevníkom mestských slávností k dispozícii aj počas víkendu. Stánky sú otvorené od 10.00 h do 20.00 h.

Ochutnávky

Na rušnom nitrianskom korze môžete aj ochutnávať. Či už tradičnú medovinu alebo pivo zo slovenských remeselných pivovarov na festivale Nitrianska holba. Svoj zlatý mok predstaví deväť remeselných a kočovných pivovarov.

Svätoplukovo námestie a pešia zóna v Nitre bude plná aj po zvyšok víkendu. Okrem jarmočníkov sa verejnosť môže tešiť aj na ďalšie podujatia mestských slávností, ktoré sú k dispozícii v programe.

Hviezdy na pódiu

Na hlavnom pódiu s v sobotu predstaví súbor DAB v Nitre v špeciálnom galaprograme k 75. výročiu vzniku divadla, po ňom Nitru zabaví Marián Čekovský s víťazkou SuperStar Barborou Piešovou. Bodkou za Nitra, milá Nitra 2024 bude v nedeľu vystúpenie Lúčnice.

Prečítajte si tiež:

Nitriansky jarmok 2024
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM