Monika Földešiová Rôzne

Iskra nádeje pre Klokočinu

Klokočina ako jedno z nitrianskych sídlisk vždy trpela nedostatkom parkovacích miest. Situácia sa zatiaľ nemení, i keď iniciatíva prichádza.

Nočná mora zvaná „Kde mám zaparkovať?“ rezonuje na najväčšom nitrianskom sídlisku aj naďalej. Po viacerých iniciatívach zo strany mesta nedošlo k žiadnemu kompromisu medzi magistrátom i obyvateľmi. Priestoru a zelene na parkovacie miesta je už málo, preto sa načrtla možnosť výstavby poschodových parkovacích domov. To by bolo z časti financované z vreciek obyvateľov, ktorí by si tak svoje miesto predplatili. Celý projekt však „padol“ kvôli minimálnemu záujmu obyvateľov. Vedenie mesta si je však vedomé, že situácia nielen na Klokočine sa musí bezpodmienečne riešiť.

Obyvatelia bytového domu na Novomestského ulici na čele s ich zástupcom Júliusom Kováčikom sa rozhodli dať vlastný podnet na výbor mestskej časti. Navrhujú vybudovať menšie parkovisko pre obyvateľov priľahlých bytoviek, nakoľko súčasný stav parkovacích miest je nepostačujúci. Navyše, využila by sa tak zarastená plocha, ktorú obyvatelia nemajú aj tak ako využívať. Návrh – projektová dokumentácia by sa mala momentálne nachádzať na investičnom oddelení a v blízkej budúcnosti by sa tak mohla začleniť aj do mestského rozpočtu. Celá iniciatíva sa síce dotýka len menšieho počtu rodín (oproti celkovému počtu rodín na celej Klokočine), ale aj tak je to krok k pozitívnej zmene, ktorú si sami obyvatelia pýtajú.

Foto: Situácia na sídlisku vo večerných hodinách

Klokocina trpi
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM