Rastislav Búgel Krimi

Inšpektorát práce prepojený na Smer-SD? Glendu obvinili z rodinkárstva

Inšpektorát práce v Nitre je údajne úzko prepojený na Tibora Glendu, poslanca Národnej rady SR za Smer-SD a zároveň krajského šéfa strany. Informáciu priniesol denník SME.

Ilustračný obrázok k článku Inšpektorát práce prepojený na Smer-SD? Glendu obvinili z rodinkárstva
Foto: Rastislav Búgel

Na denník sa mailom anonymne obrátili zamestnanci inšpektorátu a poukázali v ňom na klientelizmus a rodinkárstvo na ich pracovisku. Ako inšpektorka práce tu pracuje bývalá zamestnankyňa kancelárie Smeru a manželka Glendovho poslaneckého asistenta Tatiana Svobodová.

Údržbárom je od júla Erik Hrnčár, ktorý trénuje futbalistov Alekšiniec, odkiaľ Glenda pochádza. Z Alekšiniec pochádza aj Miroslav Zaujec, ktorý dostal pracovnú pozíciu vodič – masér a zamestnankyňou inšpektorátu je podľa anonymu aj Glendova sesternica Gabriela Zverková.

Firma Glendovcov Revis Servis dodala v auguste nitrianskemu inšpektorátu kancelársku techniku za vyše tritisíc eur. Išlo o počítače, kopírovacie zariadenia a monitory, informuje denník SME. Táto firma podľa faktúr v tomto roku na inšpektoráte opravovala tiež kopírky a dodala toner, spolu išlo o služby za 250 eur.

Figúrkou v rukách Glendu je údajne aj hlavný inšpektor Róbert Bulla, ktorý tiež pochádza z Alekšiniec. Ten však poprel, že by mal s Glendom nejaký vzťah. Podľa zamestnancov vládne na inšpektoráte pod jeho vedením atmosféra zastrašovania a psychologického nátlaku.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM