Inovatívny projekt na SPU: Zameria sa na vývoj bezpečných potravín
Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre bude realizovať projekt zameraný na vývoj a spracovanie kvalitných, bezpečných a inovatívnych potravín.
Celkové náklady na oprávnené výdavky sú vo výške 10,4 milióna eur, požadovaný nenávratný finančný príspevok je v hodnote 9,8 milióna eur.
Cieľom projektu bude prostredníctvom vedeckého výskumu rozšíriť poznatky a lepšie porozumieť témam v oblasti vývoja kvalitných, bezpečných a inovatívnych potravín, a ich následného environmentálneho a energetického spracovania.
Podľa univerzity sa bádanie vedcov sústredí na potravinárske technológie.
„Získané poznatky následne poslúžia pri zabezpečovaní zdravia konzumentov v 21. storočí s prihliadnutím na ohrozené skupiny obyvateľov. Šírenie výsledkov výskumu bude realizované hlavne prostredníctvom výučby a publikovania vedeckých článkov,“ informovala SPU.
SPU bude ako hlavný partner spolupracovať na projekte aj s Centrom biológie rastlín a biodiverzity Slovenskej akadémie vied, s Národným poľnohospodárskym a potravinárskym centrom, Slovenskou technickou univerzitou v Bratislave, s Univerzitou Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Univerzitou veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach a s ďalšími partnermi.
Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.
Foto: ilustračné