Aktualizované Správy

Hygienici v pohotovosti: V Nitre hospitalizovali muža s podozrením na koronavírus

V Nitre je opäť rušno. V nemocnici hospitalizovali ďalšieho pacienta s podozrením na koronavírus.

Ilustračný obrázok k článku Hygienici v pohotovosti: V Nitre hospitalizovali muža s podozrením na koronavírus
14
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Aktualizované 16:54: U muža, ktorého priviezli na infekčnú kliniku nitrianskej fakultnej nemocnice, sa podozrenie na koronavírus nepotvrdilo. „Výsledky vyšetrení sú negatívne,“ uviedla pre TASR hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková.

Na Infekčnej klinike nitrianskej nemocnice mali vo štvrtok hospitalizovať muža s podozrením na koronavírus.

„Pacient pochádza z Galanty a nedávno sa vrátil z thajského Phuketu. Tam údajne dával prvú pomoc žene z Ázie, ktorá odpadla,“ informuje portál tvnoviny.sk.

Výsledky testov by mali byť známe ešte v piatok popoludní.

„Podľa našich informácií má muž vysoké horúčky a respiračné problémy. Hygienici vraj obvolávajú všetkých príbuzných a kamarátov, s ktorými bol v kontakte po návrate z cudziny,“ informujú tvnoviny.sk.

V súčasnosti je pacient hospitalizovaný, z dôvodu, že by mohlo ísť o ochorenie na koronavírus, je od ostatných pacientov izolovaný v karanténe.

„Venuje sa mu vyčlenený personál, pričom sú zabezpečené všetky opatrenia na ochranu zdravotníckeho personálu a ostatných pacientov. Ráno o piatej hodine ráno bola pacientova vzorka odoslaná na Úrad verejného zdravotníctva do Bratislavy, pacient je v stabilizovanom stave,“ dodala hovorkyňa nitrianskej nemocnice Tatiana Timková.

Len nedávno bola v nitrianskej nemocnici hospitalizovaná mladá žena z Číny. Pacientka pricestovala na Slovensko z Číny 10. januára a 6. februára vyhľadala lekára. Podozrenie na koronavírus sa v jej prípade nepotvrdilo.

Ešte začiatkom januára Fakultná nemocnica v Nitre informovala o pacientovi, pri ktorom mali lekári podozrenie na koronavírus. „V prípade jedného pacienta bolo preverované podozrenie na koronavírus, ktoré sa však nepotvrdilo. Výsledky boli negatívne,“ povedala vtedy Tatiana Timková, hovorkyňa nitrianskej nemocnice.

Správu budeme aktualizovať!

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Fakultná nemocnica Nitra
14
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM