Správy

Hrozivé čísla z nitrianskej nemocnice: Koronavírus potvrdili vyše 60 zdravotníkom

Nitrianska nemocnica uvoľňuje desiatky lôžok pre pacientov s Covid-19. Zároveň ubezpečuje, že poskytovanie neodkladnej zdravotnej starostlivosti je zabezpečené.

Ilustračný obrázok k článku Hrozivé čísla z nitrianskej nemocnice: Koronavírus potvrdili vyše 60 zdravotníkom
12
Galéria
Zdroj: TASR

V súvislosti s ochorením Covid-19 leží k 20. októbru v nitrianskej nemocnici 49 pacientov. Z toho 47 pacientov je hospitalizovaných na infekčných lôžkach a dvaja na ARO.

Vo Fakultnej nemocnici v Nitre však nestúpa len počet hospitalizovaných pacientov s Covid-19, ale nákaza sa šíri aj medzi zdravotníkmi. Hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec potvrdila, že počet pozitívne testovaných zdravotníkov sa zvyšuje.

„K 20.10.2020 máme infikovaných 61 zdravotníkov, 9 zdravotníkov je v karanténe,“ uviedla hovorkyňa nemocnice.

Reprofilizácia lôžok

Aj z tohto dôvodu a kvôli nutnosti reprofilizácie lôžkového fondu, pristúpila nemocnica k redukovaniu plánovaných hospitalizácií.

Nemocnica už pre potreby pacientov s ochorením Covid-19 uvoľnila desiatky lôžok. Vzhľadom na vývoj epidemiologickej situácie pristúpila k ďalšej fáze.

Okrem 30 lôžok 5. poschodia, reprofilizovali doposiaľ aj 15 lôžok na 4. poschodí Pavilónu chirurgických disciplín (PCHD).

„Pripravujeme kompletnú reprofilizáciu 4. poschodia PCHD (ďalších 15 lôžok). Individuálne prehodnocuje každý klinický stav vyžadujúci si hospitalizáciu a rovnako individuálne zvažujeme každý operačný výkon,“ pokračuje hovorkyňa nemocnice.

Nemocnica ubezpečuje, že poskytovanie neodkladnej zdravotnej starostlivosti je v plnom rozsahu.

V nezmenenom rozsahu zatiaľ zostáva aj poskytovanie ambulantnej zdravotnej starostlivosti.

Testujú každého pacienta

„Vzhľadom na zvýšenie bezpečnosti pacientov a personálu sme v priebehu minulého týždňa začali realizovať vyšetrenie PCR u každého hospitalizovaného pacienta. Uvedené opatrenie malo za výsledok, že sme zachytili k 20. októbru naprieč nemocnicou desať hospitalizovaných pacientov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19, ktorí boli prijatí pre iné diagnózy,“ dodala hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM