Krimi

Hrdinské zásahy policajtov: Zachránili dvoch ľudí odhodlaných spáchať samovraždu

Život každému z nás občas do cesty postaví prekážky, ktoré s nami môžu poriadne zalomcovať. V stave najväčšej núdze sa niektorí ľudia uchýlia k pokusu o ukončenie svojho života.

Ilustračný obrázok k článku Hrdinské zásahy policajtov: Zachránili dvoch ľudí odhodlaných spáchať samovraždu
3
Galéria

Ako informovala polícia prostredníctvom svojej stránky na sociálnej sieti Facebook, počas januára absolvovali hliadky PZ SR v Nitrianskom kraji dovedna tri akcie, pri ktorých zachránili život ľuďom, ktorí sa pokúsili siahnuť si na život. Dva z prípadov sa odohrali priamo v Nitre.

Ako informuje polícia, operačný dôstojník vyslal policajnú hliadku za účelom preverenia oznámenia o tom, že v jednej z bytoviek v Nitre sedí na parapetnej doske okna na treťom poschodí žena. „Zjavne rozrušená pani kričala, že skočí dole. Policajti s ňou nadviazali rozhovor, počas ktorého sa im ju podarilo zachytiť a vtiahnuť z okna do bytu. Žena bola prevezená do nemocnice,“ dodávajú muži zákona.

Ďalší prípad sa odohral v nočných hodinách. Policajti v Nitre pátrali po mužovi, ktorý svojim príbuzným oznámil, že chce ukončiť svoj život. „Po dôkladnom prepátraní okolia našli muža ako visí priviazaný o konár stromu. Okamžite mu poskytli prvú pomoc a až do príchodu záchranárov s ním komunikovali. Muž bol prevezený do nemocnice,“ informuje polícia na stránke Polícia Slovenskej republiky.

Hrdinské zásahy policajtov
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM