Správy

Hrad sa otvoril návštevníkom: Uvideli priestory, ktoré bežne nie sú prístupné, FOTO

Aj tento rok si návštevníci mestských slávností mohli užiť obľúbené podujatie. Nitrianky hrad pripravil deň otvorených dverí.

Ilustračný obrázok k článku Hrad sa otvoril návštevníkom: Uvideli priestory, ktoré bežne nie sú prístupné, FOTO
33
Galéria

Nitrianske biskupstvo sprístupnilo v pondelok pri príležitosti Sviatku sv. Cyrila a Metoda a Cyrilo-metodskej národnej púte priestory Nitrianskeho hradu návštevníkom.

Bežne neprístupné priestory

Počas tradičného dňa otvorených dverí si záujemcovia mohli okrem vnútorného areálu hradu, katedrály – Baziliky sv. Emeráma, a expozícií Diecézneho múzea prezrieť aj interiérové priestory Biskupského paláca, ktoré počas roka nie sú verejnosti prístupné. Informovalo o tom Biskupstvo Nitra.

Súčasťou prehliadky paláca bola aj prehliadka jednotlivých salónov, biskupskej súkromnej kaplnky, ale aj veľkej jedálne, v ktorej sa nedávno uskutočnila obnova interiéru.

Prečítajte si tiež

Pre každého niečo

Trojdňové celomestské oslavy Nitra, milá Nitra už tradične spájajú duchovnú, historickú i spoločenskú líniu. Duchovná línia bola zastúpená Cyrilo-metodskou národnou púťou, súčasťou historickej línie slávností bol program Pocta Pribinovi, ktorý sa koná pod hradbami hradu. Spoločenská línia slávností sa niesla v znamení priateľských stretnutí, oddychu a zábavy na hrade i na oživenom nitrianskom korze s jarmokom a hudobným aj divadelným pódiom.

Slávnosti vyvrcholili večerným galaprogramom zostaveným zo skladieb známych muzikálov, ktoré boli a sú v repertoári nitrianskeho Divadla Andreja Bagara.

Ako to vyzeralo počas DOD na hrade? Presvedčte sa o tom v našej galérii!

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Deň otvorených dverí na Nitrianskom hrade
33
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM