Tímea Kamenická Rôzne

Horúci drink v jesennom počasí určite poteší: Aj takéto zaujímavé nápoje ponúkajú v nitrianskych podnikoch!

Zavítala k nám jeseň a s ňou aj chladné počasie. Kaviarne však myslia na všetko, a tak si pre svojich zákazníkov pripravili aj špeciálne horúce drinky. Zisťovali sme, čo okrem klasického vareného vína či čaju na vás v meste čaká.

Ilustračný obrázok k článku Horúci drink v jesennom počasí určite poteší: Aj takéto zaujímavé nápoje ponúkajú v nitrianskych podnikoch!
Foto: Tímea Kamenická / Zdroj: Dnes24.sk

Počas chladného jesenného večera každého poteší horúci nápoj, ktorý zahreje. Pokiaľ však aj výborne chutí a k tomu krásne vyzerá, zlepší aj ten najhorší deň. Rôzne druhy čajov, cappuccino či varené víno nájdete takmer všade. My sme však hľadali niečo extra. Vybrali sme pre vás tie, ktoré nás najviac zaujali. Veď posúďte sami.

Domáce horúce nápoje

Kaviarničku s vinárňou Wine & coffee alias KG nájdete na Kalvárii, hneď vedľa kostola. Práve tam sme objavili horúce nápoje z domácich sirupov, ktoré si dokonca môžete vziať so sebou. Ponúkajú rôzne príchute, a to marhuľa a vanilka, zázvor s ibištekom a broskyňa – roibos, ktorá u nás vyhrala. Ako sa teda pripravuje?

Do pohára sa naleje trocha domáceho sirupu, pridajú sa kúsky citróna, muškátový orech, zaleje sa to horúcou vodou a sladí medom. Dozdobí sa plátkom citróna.

Alternatívna príprava kávy

Máme tu niečo aj pre vášnivých kávičkárov. Kávu, ktorá na prvý pohľad nevyzerá nijak špeciálne, no jej príprava aj chuť sú predsa iné, nájdete v podniku Záhir. Už sledovanie samotnej prípravy je zaujímavé. Robí sa cez filter, ktorý sa zalieva postupne. Vyberané zrnká kávy sú nahrubo namleté a výsledný nápoj je menej horký, no prináša veľa prekvapivých chutí ako napríklad chuť granátového jablka či sliviek.

Grzet

Horúce pivo si možno viacerí z vás nevedia predstaviť. Dochutené medom, klinčekmi a škoricou však získa zaujímavú chuť. Je trochu sladšie, a tak ide hlavne o ženský nápoj. Takéto ohriate pivo so zaujímavým názvom môžete ochutnať v podniku Stredoveká taverna v uličke na Štefánikovej triede.

Hot Scotch Night Cap

Miešaný horúci koktejl sme objavili v ponuke podniku Hemingway na Mostnej ulici. Spojenie mlieka a škótskej whiskey znie naozaj netradične. Čo teda nápoj obsahuje?

Škótska whiskey sa zmieša s likérom s príchuťou bieleho kakaa a s whiskey likérom s bylinkami. Pridá sa zohriate mlieko, na vrch sa nasype strúhaná čokoláda a pre jedinečnosť chute sa spraví zástrek pomarančovou kôrou.

Chilli čokoláda

Horúca čokoláda jednoznačne patrí k chladným dňom. Klasické príchute nájdete takmer všade, no nám zachutila čokoláda s príchuťou chilli. Trošku netradičná kaviareň spojená so soláriom, Akcent, v budove mestskej plavárne má okrem nej v ponuke aj iné špeciálne príchute, akými sú mäta či kokos.

Netradičné punče

Samostatnú kategóriu horúcich nápojov tvoria jednoznačne punče. V rôznych podnikoch sme našli niekoľko zaujímavých príchutí, ktoré vám teraz prinášame.

Exotic punch

Záhir je podnik sídliaci neďaleko hlavnej pošty, hneď za Divadlom Andreja Bagara. Okrem iného ponúka aj punče s netradičnými príchuťami. Ochutnali sme jeden s príchuťou ibišteku a exotic punch, na ktorého prípravu sme sa bližšie pozreli.

Exotic punch obsahuje čerstvú pomarančovú šťavu, marakuju, cukrový sirup, angosturu (prísada, ktorá vyzdvihuje chuť drinku a vytvára horkú chuť) a mix kubánskeho, jamajského a guayanského rumu.

Havana punč

Punč so šľahačkou? Aj takýto nápoj sme v meste našli, a to konkrétne v podniku Zanzibar, ktorý sídli v uličke na Štefánikovej triede. Nápoj je vhodný najmä vtedy, ak máte chuť na niečo silnejšie.

Punč obsahuje biely rum, biele víno a citrónovú šťavu. Nápoj sa zohreje tryskom na kávovare a navrch sa dá šľahačka, ktorá sa dozdobí škoricou.

Perníkový punč

Kategóriu netradičných punčov uzatvára nápoj s vôňou i príchuťou Vianoc. Perníkový punč sme objavili v zimnej ponuke podniku Lenora cafe & music na Kupeckej ulici. Môžeme prezradiť, že obsahuje víno aj rum, no ostatné ingrediencie si podnik prísne stráži.

Fotografie všetkých nápojov si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Horúci drink v jesennom počasí určite poteší: Aj takéto zaujímavé nápoje ponúkaj
12
Galéria
Foto: Tímea Kamenická / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM