Kultúra

Horúce novinky nitrianskej kapely: Dora vymenila speváka a nahrala VIDEOKLIP

Nitrianska kapela Dora tentokrát prichádza s videoklipom k ľudovej piesni Heľpa. Takto si s ňou poradili rockeri.

Zdroj: YouTube.com

Nitriansku formáciu Dora sme vám už predstavili. Mladí hudobníci z Nitry a okolia prepájajú folklór s rockom a aktuálne pripravujú už tretí album.

Najnovšie sa môžu pochváliť druhým hraným videoklipom, v ktorom sa už predstavil nový spevák Lukáš Slobodník zo Šurian. Videoklip natočili ku skladbe Heľpa.

Ako priznávajú hudobníci, speváka vymenili kvôli „nezhodám v kapele a upokojeniu atmosféry“. "Boli len dve možnosti – buď to nechať tak a časom by sa celá kapela asi rozpadla, alebo spraviť radikálny krok a pokračovať ďalej v stabilnej zostave. Dora už jednu výmenu speváka zvládla, tak sme sa rozhodli pre tento krok,“ vysvetľuje gitarista Tibor.

Pripravujú album

Nový člen do kapely zapadol. Jeho hlas bude znieť aj na pripravovanom treťom albume. „Pre nás je kapela všetko. Každý jej obetujeme veľa času, peňazí a súkromného života. Milujeme cestovanie, spoznávanie nových ľudí, hranie koncertov… V kapele musíte spolu nažívať ako rodina, často spolu trávite hodiny nielen na cestách, a keď sa to začne kaziť, je to cítiť aj na pódiu,“ zhodujú sa členovia kapely Dora.

Natáčanie videoklipu musela kapela kvôli pandémii posunúť. „Skladbu Heľpa mali chalani pripravenú už dávnejšie, rovnako ako scenár videoklipu, ktorý sa mal do audiovizuálnej podoby zhmotniť o niekoľko týždňov skôr. Keďže pandémia kapele znemožnila natáčanie, fanúšikovia si na príbehový videoklip museli počkať dlhšie,“ prezradila Michaela Kráľovská.

Romantický príbeh

Videom ich prevedie nádejná bubeníčka, ktorá sa zapozerala do mladého muzikanta. Romantický príbeh však nemá taký koniec, aký môže divák predpokladať.

„Príbeh klipu odkazuje na to, aby ste nerobili druhým zle nielen preto, že sa to nepatrí, ale aj preto, že nikdy neviete, či raz od tohto človeka nebude záležať váš život,“ vysvetľuje myšlienku videa gitarista Tibor Seidl.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Horúce novinky nitrianskej kapely: Dora vymenila speváka a nahrala videoklip
12
Galéria
Zdroj: Dora
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM