Rastislav Búgel Hokej

Hokejový zápas kola medzi majstrom a vicemajstrom: Ako sa doteraz darilo obom tímom?

Prvé Košice pricestujú na ľad štvrtej Nitry. Ako prebiehali doterajšie zápolenia oboch tímov?

Ilustračný obrázok k článku Hokejový zápas kola medzi majstrom a vicemajstrom: Ako sa doteraz darilo obom tímom?
Foto: Rastislav Búgel

Piatok 14.novembra prinesie zaujímavé hokejové stretnutie. Na ľad štvrtej Nitry, úradujúceho vicemajstra, pricestujú hokejisti aktuálne prvých Košíc.

Tabuľkovo lepšie Košice

Prvé Košice majú po 22 zápasoch na svojom konte 54 bodov a kraľujú tak extraligovej tabuľke. Náš súper vyhral 15 zápasov a má za sebou jedinú prehru v riadnom hracom čase. Hokejisti úradujúceho majstra majú vyrovnanú bilanciu výsledkov zápasov, ktoré sa dostali do predĺženia. V nich východniari v troch prípadoch zvíťazili a v troch nedokázali uhrať dva body.

Nitra odohrala rovnaký počet zápasov. Na svojom konte má však 42 bodov a tak je momentálne na štvrtej priečke. Zverenci trénera Stavjaňu vyhrali v riadnom hracom čase 11 zápasov. Prišlo však aj päť prehier. V zápasoch, ktoré sa dostali do predĺženia majú Nitrania rovnakú bilanciu (3 a 3) ako Košice.

Dobré výsledky na oboch stranách

Ako sa darilo obom tímom v posledných zápasoch? Nitrania majú v tomto smere za sebou lepšiu sériu. Z posledných šiestich zápasov vyhrali 5 v riadnom hracom čase a jeden po samostatných nájazdoch. Košice zo šestice posledných kôl dokázali vyhrať v riadnom hracom čase v štyroch prípadoch, jeden zápas prehrali po predĺžení a jeden vyhrali.

Doterajšie skóre je na strane Oceliarov. Tí síce strelili len 59 gólov, no za chrbát ich brankára putovalo len 31 pukov. Naopak Nitra dokázala streliť 78 gólov, no brankár inkasoval až v 64 prípadoch.

Osobnosti zápasu

Oba tímy môžu stavať aj na jednotlivcoch. Keby sme mali z každého mužstva vybrať jedného hráča, za Nitru by to bol Roman Tománek. Ten aj v tejto sezóne kraľuje tabuľke produktivity. V doterajšom priebehu nazbieral 31 bodov. Dobre si vedie aj v tabuľke strelcov. Za 14 gólov mu patrí druhé miesto.

V drese Oceliarov vyberáme ako poriadnu posilu brankára Marcela Melicherčíka. Ten z 22 kôl odchytal 15 zápasov. Po nich má neskutočnú bilanciu 95,1% úspešných zásahov. Priemer inkasovaných gólov sa zastavil na hranici 1,21 gólu na zápas.

Doterajšie zápolenia

Doteraz sa oba celky stretli najprv v štvrtom extraligovom kole. V ňom zvíťazila Nitra pred vlastným publikom po samostatných nájazdoch 5:4. V 13.kole na ľade Košíc však domáci Nitru poriadne vyškolili. Corgoni odchádzali s potupnou prehrou 0:4.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM