Rastislav Búgel Hokej

Hokejový obranca Michal Novák: Zápasy s dvadsiatkou sú psychologická hra, Nitru vidím oslavujúc titul na námestí!

Michala Nováka, nitrianskeho hokejového obrancu netreba pod Zoborom bližšie predstavovať. Porozprávali sme sa s ním o špecifikách zápasov so slovenskou dvadsiatkou, reč však padla aj na neprajníkov sediacich za klávesnicou počítača.

Ilustračný obrázok k článku Hokejový obranca Michal Novák: Zápasy s dvadsiatkou sú psychologická hra, Nitru vidím oslavujúc titul na námestí!
Foto: Rastislav Búgel

Slovenská dvadsiatka dokáže potrápiť kohokoľvek, nielen Nitru. Čím to je? Chýba tímom motivácia?

Hlavne je to psychologická hra a záleží na tom, ako k tomu pristúpite v hlavách. Za ten čas čo hrám tu v lige proti nim, som sa snáď ešte nestretol s hráčom, ktorý by mal rád zápas proti dvadsiatke.

Ako sa k tomuto zápasu stavali zámorské posily, ktoré máte v kabíne?

Boli prekvapení, že sa vôbec hrá proti juniorom.

V Nitre si známy hlavne nekompromisným riešením vyhrotených situácií napríklad pred vlastným brankárom, do tela hráš aj pri mantineloch. Aký máš prístup pri hre s dvadsiatkou? Nemáš v hlave blok, ktorý by ti povedal „sú to len chlapci, tvrdo do nich nepôjdem“, alebo toto neriešiš a berieš mladíkov ako klasického súpera?

Určite ich neberiem ako klasického súpera a určite by som sa s nimi nebil a bol by som nerád, aby niekto hovoril, že tam chcem biť deti. Na druhú stranu, bol som svedkom situácií, keď mladí boli drzí, bez rešpektu k súperovi a nadávali hlavne starším skúsenejším hráčom, ako Vlado Vlk a podobne. Mne sa to našťastie ešte nestalo.

Vidíš v projekte HK Orange 20 stúpajúcu tendenciu? Považuješ ju za tie roky, čo pôsobí v lige, ako dobrý projekt pre pripravenosť našich mladíkov?

Je to dobrý projekt. Hlavne schvaľujem, že hrajú aj v prvej lige. Pretože väčšinou poznali smútok z prehry. Takto sa naučia aj vyhrávať.

Keď si povieš HK Nitra, kde ju vidíš na konci aktuálnej sezóny?

Vidím ju na námestí, ako spolu s fanúšikmi oslavujeme titul.

S akým cieľom nastupuješ do každého domáceho zápasu? Čo ti ako prvé prebehne hlavou, keď z kabíny vybiehaš na ľad?

S cieľom odohrať čo najviac striedaní (smiech)

Riešiš internetové komentáre? Ako ich vnímaš? Keď sa nedarí, tradične na vás fanúšik za klávesnicou nenechá ani nitku suchú, teba nevynímajúc. Čo by si podobným neprajníkom odkázal?

Najprv sa ma to dotklo, hlavne keď ľudia nevedia, čo za tým stojí. Keď som zistil, že kto to je a ten človek nikdy nešportoval, nikdy nič nedosiahol, alebo napríklad ako vrchol svojho športovania dosiahol v siedmej triede, alebo príde na hokej s tým, aby sa tešil domov napísať na internet rýchlo, že keď stál v bufete v rade na klobásku, tak videl, ako ten a ten urobil chybu :) . Takých by som bil hlava nehlava, lenže potom ho vidíte naživo ako vás rád zdraví, ako vám drží palce a je vám ho ľúto, lebo to nie je ani kus chlapa. Naučil som sa ale mať „u zadku“. Týchto hejterov a zabijakov od počítača pozdravujem.

Foto: Rastislav Búgel

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM