Hokej

Hokejová Nitra predstavila brankársku dvojicu: O´Connorovi pribudol kolega

Vedenie HK Nitra predstavilo ďalšiu posilu. Klub tak uzatvoril brankársku otázku.

Ilustračný obrázok k článku Hokejová Nitra predstavila brankársku dvojicu: O´Connorovi pribudol kolega
Zdroj: Rastislav Búgel

Po odchode Evana Cowleyho musel klub HK Nitra vyriešiť otázku nového brankára. Aktuálne už je všetko jasné.

Prvou dobrou správou je, že v novej sezóne bude nitriansky dres obliekať Matt O´Connor. Ako informoval klub HK Nitra, brankársku dvojicu vytvorí s novým mužom.

Brankárskou posilou je 27-ročný odchovanec Karlových Varov David Honzík, ktorý prichádza z Českej republiky. V minulosti tam pôsobil v tímoch ako Litvínov alebo Sparta Praha. Ako informovalo HK Nitra, v roku 2011 si ho v treťom kole NHL draftu vybral Vancouver Canucks.

„David Honzík je predstaviteľ českej brankárskej školy. Vždy, keď naskočil do českej extraligy, nesklamal. Zároveň v prvej lige mal vynikajúce čísla. Pôsobil vo výborných kluboch, v obrovskej konkurencii,“ povedal pre klubový web prezident Miroslav Kováčik.

Slovensko aktuálne

„Veríme, že s Mattom vytvorí veľmi dobrú brankársku dvojicu. Matt tu bol krátko, ale veľmi sa mu zapáčilo. V play-off mal menšie zdravotné problémy, inak boli jeho výkony výborné,“ povedal Miroslav Kováčik a dodal: „Majú na to, aby patrili k najlepším v extralige.“

Klub počíta aj s mladými odchovancami. Reč je o Matejovi Marinovovi a Jurajovi Beržincovi.

„Pracujeme na dohode s dvomi prvoligistami, kde by dostávali priestor. Marinov navyše môže stále chytať aj v našej juniorke a dostane priestor i na pár zápasov v A-tíme Nitry. Záleží nám na tom, aby chalani boli vyťažení a naberali skúsenosti so seniorským hokejom," dodal pre klubový web Miroslav Kováčik.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac správ zo športu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM