Rastislav Búgel Hokej

Hokejová Nitra nezaváhala: Doma deklasovala Duklu Trenčín, FOTO

V 31. kole najvyššej hokejovej súťaže hostila domáca Nitra súpera z Trenčína. Hokejový klub spod Zobora napokon s prehľadom zvíťazil.

Ilustračný obrázok k článku Hokejová Nitra nezaváhala: Doma deklasovala Duklu Trenčín, FOTO
42
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Prvú šancu zápasu mal hosťujúci Denis Hudec, ktorého strela skončila len na hrudi Valenta. Na druhej strane zamestnal Kuteja Tvrdoň, ktorý sa natlačil pred hosťujúceho brankára, ale ten jeho pokus v poslednej chvíli betónom vykopol. Skóre sa prvýkrát menilo v 9. minúte, keď nahodený puk Mezeia tečoval Krištof – 1:0. Domáci mali hernú prevahu a tá vyústila do druhého nitrianskeho gólu. V 18. minúte našla prihrávka Macíka kanadského útočníka Blackwatera a ten Kutejovi nedal šancu. O 33 sekúnd neskôr vyhnal Kuteja z brány tretím gólom Cope – 3:0. Hostia dokázali 31 sekúnd pred prvou prestávkou znížiť na 3:1 zásluhou Sojčíka. Spoločne s gólom udelili rozhodcovia domácemu Blackwaterovi trest dokonca stretnutia za napadnutie.

Trenčanom pokračovala na začiatku druhej tretiny päťminútová presilová hra, ktorú Corgoni ubránili a nepúšťali hostí do vyložených šancí. V 30. minúte išli domáci opäť do trojgólového vedenia, keď strelu Mezeia tečoval za chrbát brankára Dukly Tvrdoň – 4:1. V 33. minúte strelil piaty gól do siete Trenčína Paukovček, ktorý dorážal tvrdú strelu Königa – 5:1. Hosťujúci hráči boli aj naďalej zakríknutí a v útoku si vypracovali minimum šancí.

Začiatok tretej tretiny priniesol šiesty gól Nitry. Druhýkrát v zápase sa presadil Krištof. Domáci boli aj naďalej pri streleckej chuti a v 45. minúte vyrazil brankár Kompas strelu iba pred seba a Štefanka už nemal ťažkú prácu dopraviť puk do brány – 7:1. Hostia sa aj naďalej iba bránili a na 8:1 zvýšil tretím tečom v zápase Rais. V 58. minúte skóroval od modrej čiary hosťujúci obranca Trška. Pre 19-ročného obrancu Dukly to bol trpký premiérový gól v Tipsport Lige. Dve minúty pred koncom ešte zvýšil skóre na hrozivých 9:2 Mezei. V samotnom závere ešte mohli Nitrania streliť aj desiaty gól, ale puk len tesne minul bránu Kompasa. Kanonáda Nitry sa tak zastavila na čísle 9.

Andrej Kmeč, tréner Nitry: „Myslím si, že sme odohrali výborný zápas, mali sme chuť a hlad po góloch. Bolo tam nasadenie, korčuľovanie. Prvá tretina bola ešte možno vyrovnaná, ale zlomový moment toho zápasu bola päťminútová presilovka, kde sme to super ustáli. Myslím, že Trenčín tam nemal ani strelu v tej presilovke. To bol taký zlomový moment. Odvtedy sme boli jasne lepší a zápas sme si užívali.“

Josef Turek, tréner Trenčína: „Odohrali sme slabý zápas. Vyťažovali sme tých najlepších hráčov, ktorých momentálne máme. Poslednú dobu dostávame dosť gólov. Absolútne sme to nezvládli, aj keď to zo začiatku do prvého gólu nevyzeralo zle. Po góle sme sa už začali trochu rozsypávať a zlom v zápase bol štvrtý inkasovaný gól po našej nevyužitej presilovej hre už to bol odovzdaný výkon ako posledné dva zápasy. Nitra nás proste predčila a bola jednoznačne lepším tímom.“

HK Nitra – HK Dukla Trenčín 9:2 (3:1, 2:0, 4:1)

Góly: 9. Krištof (Mezei, Štefanka), 18. Blackwater (Macík, Slovák), 18. Cope (Piačka, Šille), 30. Tvrdoň (Mezei, Štefanka) 33. Paukovček (P. König, Bajtek), 42. Krištof (Tvrdoň), 45. Štefanka (Mezei, Krištof), 55. Rais (Milam, Cope), 58. Mezei (Tvrdoň, Štefanka) – 20. Sojčík, 58. Trška (Bezúch)

Foto: Rastislav Búgel

FOTO: Nitra doma bezchybná, pokorila Duklu Trenčín
42
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM