Rastislav Búgel Hokej

Hokejová dráma vo Zvolene: Nitra vyhrala a je len krok od postupu

Domáci si nádejne rozbehli záchranárske práce, ktoré ich ešte mohli povzbudiť v sérii a pokropiť živou vodou. V prvej tretine si gól aj zaslúžili, pretože začali ofenzívne, nátlakovo a Nitranov spočiatku do zakončenia takmer vôbec nepustili.

Ilustračný obrázok k článku Hokejová dráma vo Zvolene: Nitra vyhrala a je len krok od postupu
Foto: Rastislav Búgel

Do kariet im vhodne zapasovala nedisciplinovanosť súpera, až trikrát za sebou sa nechal vylúčiť a v 9. min za to aj pykal. Po nastrelenej prihrávke Škvaridla stočil korčuľou Bajtek puk do žŕdky a od brankára sa odrazil za čiaru. Šancí sa na oboch stranách rodilo požehnane, domáci nevyťažili v 2. min z prečíslenia Podkonického a P. Zuzina, v rovnakej minúte netrafil bránku Hebar a aj Hraško spálil možnosť prekonať Kristana v 13. min druhýkrát. Jeho náprotivok Šimko sa najviac zapotil v 4. min po strele Stümpela, nepresnú mušku mal onedlho J. Ručkay, v 14. min v presilovke Šimko opäť s istotou zasiahol a ku koncu tretiny v nádejnom prečíslení troch na jedného si Mráz vybral horšiu voľbu, neprihral, vystrelil a netrafil.

Dobrá hra Zvolena

V druhej tretine pridali Nitrania na bojovnosti, domáci zasa na ostražitosti v bránení a okrem H. Ručkaya v 26. min a Tománka po brilantnom prieniku v 29. min nikoho pred bránku nepustili. V 30. min Hraško delovkou od modrej trafil žŕdku nitrianskej bránky, na druhej strane zasa Segľa zblízka spálil zblízka ďalšiu možnosť na vyrovnanie. Netrvalo však dlho a Lelkeš po tečovaní strely Ordzovenského od modrej v 32. min zrovnal skóre. Kristanov betón po blafáku Brabenca v 34. min ešte zabránil domácim znovu sa ujať vedenia, no o pár sekúnd neskôr našiel P. Zuzin v pohybe Hraška a Kristan už nestihol nič vykúzliť.

Nitra do vedenia

V tretej tretine sa hra dosť kúskovala a na gól čakali obe mužstvá ako na spasenie. Skôr sa ho v dvojnásobnej podobe dočkali Nitrania, v 45. min po strele H. Ručkaya sa puk odrazil od zadného mantinelu a Kováčik pohotovo Šimka prekonal. O 41 sekúnd neskôr zabudla domáca obrana na Segľu, pre ktorého už nebol problém nahrávku Bajteka premeniť na ďalší gól. Studená sprcha, za ktorú si Zvolenčania mohli po hrubých chybách, zapôsobila pre nich deprimujúco, ťažko sa z nej spamätávali, v 53. min však Podkonický zlyhal zoči voči pred Kristanom. V samom závere si zahrali ešte ‚rytieri‘ power play, brankára odvolali 65 sekúnd pred koncom, no márne.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM