Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti zvládli zápas vo Zvolene: Lakosil neinkasoval

Vo Zvolene lepšie začali hostia a v 3. min mohli ísť do vedenia po šanci J. Ručkaya. Domáci odpovedali o minútu neskôr tvrdou strelou Hraška od modrej čiary.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti zvládli zápas vo Zvolene: Lakosil neinkasoval
Zdroj: TASR

V 7. min domáci ustáli oslabenie a okamžite po ňom mali šancu ísť do vedenia, ale Hraško trafil iba ľavú žŕdku Lakosilovej bránky. Zvolenčania pridali a ďalší gól mal na hokejke L. Jurík. V 18. min pohrozili hostia a J. Ručkay opäť mohol otvoriť skóre zápasu, ale domácich podržal brankár Šimko. V 19. min hrali domáci presilovku 5:4 a vzápätí 81-sekundovú 5:3, ktorú však prerušil koniec prvej tretiny.

Druhú časť hry začali Zvolenčania pokračovaním presilovky 5:3, v ktorej najväčšiu šancu nevyužil Brabenec. V 25. min domáci „rozobrali“ obranu Nitry, ale Obdržálek sám pre Lakosilom nedokázal prekonať nitrianskeho gólmana. Prvý gól zápasu zaznamenal v 27. min Piačka z nevinne vyzerajúcej akcie za bránkou Zvolena. Domáci odpovedali na gól tečom L. Juríka, ktorý však Lakosil reflexívne kryl. V 30. min pohrozil domáci Síkela, ktorý len tesne minul ľavú žŕdku nitrianskej bránky. Štyri minúty pred koncom druhej tretiny mohli domáci vyrovnať, ale Ďaloga netrafil prázdnu nitriansku bránku. Zvolenčania mali ku koncu druhej tretiny navrch, ale svoje ďalšie šance nevyužili Puliš a Chovan.

Hosťom vyšiel vstup do 3. tretiny, Stümpel vyhral buly a Novák prestrelil Šimka a zvýšil na 2:0. V 44. min sa ocitol sám pred Lakosilom Obdržálek, ale jeho strelu bekhendom nitriansky gólman zneškodnil. V 49. min v presilovke Pupák opečiatkoval ľavú žŕdku zvolenskej bránky. Tretí gól pridala Nitra po chybe domácej obrany, keď sa úplne sám pred Šimkom ocitol H. Ručkay. Tento moment Zvolenčanov akoby zlomil, začala im viaznuť kombinácia. Zbytok zápasu sa už v podstate iba dohrával, hostia si kontrolovali svoje vedenie až do konca zápasu.

Josef Turek, tréner Zvolena: „Vedeli sme, že Nitra je rozbehnutá a chceli sme ju zastaviť. Bohužiaľ sa nám proti nej dlhodobo nedarí. Napriek tomu si myslím, že sme zohrali dve veľmi dobré tretiny, kde sme si vytvorili veľké množstvo šancí. Boli sme niekoľkokrát sami pred brankárom, mali sme presilovú hru 5:3, ktorú sme však nevyužili. Dôležité bolo, že sme mali pohyb a boli sme určite Nitre rovnocenným súperom.“

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: „Nebol to zápas ako sme si predstavovali, mali sme slabší pohyb, ale ustáli sme šance domácich. Našťastie dnes podal výborný výkon brankár Lakosil.“

HKM Zvolen – HK Nitra 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM