Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti zdolali Skalicu: Na prvé Košice strácajú 5 bodov!

Pod Zoborom si zmerali sily priebežne druhý celok súťaže so siedmym zo Záhoria. Divákov čakal bojovný hokej.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti zdolali Skalicu: Na prvé Košice strácajú 5 bodov!
Foto: Rastislav Búgel

Už po 158 sekundách hry otvorili skóre hostia, z nenápadnej akcie presnou strelou skóroval Kudrna. O necelé tri minúty domáci hráči vyrovnali, Jakub Ručkay ideálne prihral bratovi Henrichovi a ten zavesil puk pod brvno skalickej brány. Po štvrťhodine čistej hry Nitra otočila výsledok, Henrich Ručkay dostal prihrávku od Kováčika a bekhendom prekonal Lipovského – 2:1.

Góly na oboch stranách

V 27. minúte bol blízko ku gólu obranca Nitry Milo, no trafil iba tyč skalickej brány. V polovici stretnutia sa dostal do brejku Lukáš Novák, posunul puk Tománkovi a ten zaznamenal 25. gól v sezóne. Krátko na to po nájazde z ľavej strany prestrelil Kristana Lažo, keď si asistenciu pripísal aj brankár Skalice Liovský a znovu dostal hostí na kontakt – 3:2.

Bojovalo sa do konca

V tretej tretine videli diváci viac boja ako samotného hokeja, no v 54. minúte sa po strele obrancu hostí Baráka dostal k puku Školiak a vyrovnal. O dve minúty nariadil hlavný rozhodca trestné strieľanie za hodenie hokejky brankárom Skalice, no Henrich Ručkay ho nepremenil, čím odmietol šancu na hetrik. Keďže v riadnom hracom čase už gól nepadol, nasledovalo predĺženie, v ktorom po 54 sekundách skóroval kanonier Tománek a uzavrel stav na 4:3.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Nám sa proti Skalici tento rok darí, ale dnes bolo cítiť, že súper po doplnení hráčmi Slovana ožil. Viackrát sme pohrdli rozhodujúcimi príležitosťami, hrali sme príliš profesorsky a musím povedať, že Skalica podala dobrý výkon.“

Andrej Výboh, tréner Skalice: „Zamerali sme sa jednoznačne na defenzívu, pretože Nitra bola naša čierna mora a sme radi, že sme tento zápas uhrali s takýmto výsledkom. Nitra bola lepšia v druhej tretine, no my sme potom podali bojovný výkon a výsledok nás teší.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - HK 36 Skalica
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM