Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti zakončili rok prehrou: Z Martina cestovali bez bodu

Stretnutie pred televíznymi kamerami začali obe mužstvá opatrne a mysleli predovšetkým na obranu. Domáci boli síce v úvode aktívnejší, ale ich prevaha bola platonická. Hralo sa dlho takmer bez streľby.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti zakončili rok prehrou: Z Martina cestovali bez bodu
Foto: Rastislav Búgel

Paradoxne prvú šancu mal v 10. minúte Ručkay, ale Dzubina si s jeho strelou poradil. V 13. minúte sa na druhej strane v dobrej pozícii ocitol Galamboš, ale mal vychýlenú mušku. Viac vzruchu bolo až pri dvoch presilovkách Martina a jednej Nitry. Kým domáci vyšli naprázdno, hostia sa v 17. minúte ujali vedenia, keď Milamovu strelu tečoval zblízka Cope.

Kým v prvej tretine sa Martin nevedel presadiť, úvod druhého dejstva bol pre domácich ako z rozprávky. Najprv sa presadil v 22. minúte Pulli, keď za 41 sekúnd využil presilovku pri vylúčení Slováka a za 94 sekúnd bol úspešný Varga a Martin viedol 2:1. Už tradične potom zabudli domáci brániť a úplne veľný Američan Cope už za 40 sekúnd vyrovnal. Potom sa gólostroj zastavil. V 35. minúte mohli hostia ďakovať Milamovi, ktorý dobre zastúpil brankára Hala po strele Brňáka. Martinskí hokejisti v tejto tretine nevyužili štyri výhody o jedného hráča a ani hostia neboli úspešní pri dvoch presilovkách.

Začiatok tretej tretiny patril favoritovi. Po strelách Blackwatera v 41. minúte, Macíka v 44. a Copeho v 45. domácich podržal Dzubina. Nedáš-dostaneš sa potvrdilo aj teraz. Po trme-vrme pred Halom sa v 46. minúte najlepšie zorientoval Surovka a Martin opäť viedol. Od 47. minúty hral Martin ďalšiu presilovku a tri sekundy pred návratom Ručkaya na ľad prekonal Hala Bačík. Domáci sa tým dostali do dvojgólového vedenia. Hokejisti Nitry potom výrazne pridali a v 56. minúte sa gólom z hokejky Macíka vrátili do zápasu. Martin si už potom tesný náskok postrážil a po obetavom výkone si vybojoval cenné víťazstvo a dôležité tri body. Hosťom už nepomohla ani viac ako minútová hra bez brankára.

MHC Martin – HK Nitra 4:3 (0:1, 2:1, 2:1)

Góly: 22. Pulli (Heizer, Rapáč), 23. Varga (Markovič), 46. Surovka (Markovič), 49. Bačík – 17. Cope (Milam, Slovák), 24. Cope (Slovák, Milam), 56. Macík (Štefanka)

Pavel Paukovček, tréner Martina. „Dobre sme sa pripravili na kvalitného súpera. Hráči splnili to, čo sme od nich chceli, podali dobrý výkon a preto sme zaslúžene zvíťazili. Chcem poďakovať kapitánovi mužstva Tabačkovi, ktorý po chorobe ešte nedoliečený sa obetoval a pomohol mužstvu.“

Andrej Kmeč, tréner Nitry: „Podali sme slabý výkon v obrane i útoku. Mali sme úbohú bilanciu v streľbe. V prvej tretine len šesť pokusov, v druhej štyri strely. S takýmto bezduchým výkonom a mnohými vylúčeniami môžeme len ťažko počítať s bodmi z ľadu súpera. Tie sme si dnes nezaslúžili a preto ich získal Martin.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM