Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti z východu bez bodu: Po dráme podľahli Košiciam

Košičania začali domácu premiéru úvodným tlakom, ale Nagy mieril iba do brankára. Potom prevzali iniciatívu hostia a častejšie ohrozovali košickú bránku. Hyláka vyskúšali Stümpel, König i Segľa, ale košického brankára nedokázali prekonať.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti z východu bez bodu: Po dráme podľahli Košiciam
Foto: Rastislav Búgel

Nitrania zistili, že domáci neboli vo svojej koži a chýbala im kompaktnosť v obrane. Preto sa hralo častejšie pred Hylákom. Hosťom sa hra darila, dobre kombinovali a boli aktívnejší vo všetkých činnostiach. Od 13. minúty hrali hostia presilovku 5:3 a tú využili. V 14. minúte Milo rozohral puk na Raisa a ten od modrej strelou k žrdi otvoril skóre. Ani po góle sa domáci nedokázali pozviechať a naďalej hrali v útlme. Až v záverečnej minúte úvodnej tretiny a na začiatku druhej hrali prvú presilovku, ale bez gólového efektu. Gól nedokázal streliť ani Nagy z dobrej pozície zblízka. Potom však Košičania zvýšili bojovnosť, presnejšie kombinovali, ale strelecky sa im naďalej nedarilo.

Gól hostí

V 25. minúte Štrbák mieril len do brankára, v 27. Matis z dobrej pozície netrafil a v 31. minúte neuspel ani Cebák, ktorého strelu brankár Kristan kryl. Od 32. minúty hrali domáci presilovku 5:3, ale v nej nič nevymysleli. Diváci vyjadrili svoju nespokojnosť najmä pri nevyužitej šanci Spilára, ktorý zblízka do odkrytej časti nedal. Gól si priaznivci domáceho tímu zakričali až v 36. minúte, keď obrane hostí ušla dvojica Bicek, Sojčík a druhý menovaný do prázdnej bránky vyrovnal. Hostia mohli ísť opäť do vedenia, keď 30 sekúnd pred koncom sa do dobrej šance dostal Chrenko, ale Hyláka neprekonal.

Košičania úspešní

Do záverečného dejstva nastúpili domáci bojovnejšie naladení, zvýšili dôraz v osobných súbojoch a v útoku sa častejšie pokúšali o streľbu. V 45. minúte sa do brejku dostala dvojica Jenčík, Pašek, ktorý strelou pod žŕdku dostal svoj tím do vedenia. Odvtedy sa hralo častejšie pred bránkou hostí, ktorí vyrážali do ojedinelých protiútokov. V 46. domáci Hrnka zblízka nedal a po ňom v koncovke neuspel ani Matis. Keďže Nitrania už nedokázali skórovať ani po odvolaní brankára v poslednej minúte, na stave sa už nič nezmenilo.

Anton Tomko, tréner Košíc: „Mali sme slabší vstup do zápasu, najmä v úvodnej tretine nás Nitra herne prevýšila. Jej hráči boli nielen v strednom ale aj v našom obrannom pásme oveľa aktívnejší. Potom sme zlepšili pohyb a dostávali sa do šancí, čoho výsledkom bol náš vyrovnávajúci gól. V záverečnej tretine už išlo o to, že kto dá gól, ten vyhrá. Boli sme to my. Väčšou túžbou po víťazstve sme ho druhým gólom strhli na svoju stranu.“

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Myslím si, že diváci, i keď ich bolo menej než sme očakávali, videli dobrý hokej s množstvom šancí. Škoda, že z nich padlo málo gólov, ale na obidvoch stranách to bolo zásluhou brankárov. Verili sme, že zápas dotiahneme do predĺženia, alebo na penalty, ale žiaľ nestalo sa. Dva body sme stratili.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM