Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti vyhrávali o dva góly: S Piešťanmi rozhodli až nájazdy

Nitrianski hokejisti sa predstavili pred domácim publikom v druhom kole najvyššej súťaže. Bola to dráma až do samého záveru.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti vyhrávali o dva góly: S Piešťanmi rozhodli až nájazdy
Foto: Rastislav Búgel

Po úvodných zoznamovacích pokusoch udreli domáci v 8. minúte, Lelkeš ponúkol výbornú streleckú pozíciu Bajtekovi a ten na dvakrát otvoril skóre stretnutia. Už o minútu išla Nitra do dvojgólového vedenia, po prihrávke Tománka nezaváhal Stümpel – 2:0.

V druhej tretine sa hosťom podarilo stiahnuť náskok domácich, v 23. minúte využili presilovú hru ex-Nitranom Raisom, o ďalších 5 minút Milo v ideálnej šanci neskóroval a z následného protiútoku presne zakončil Klempa. Ešte pred druhou sirénou išli Nitrania opäť do vedenia, hneď po vhadzovaní zaskočil hostí presnou strelou Mráz – 3:2.

V 46. minúte dosiahla Nitra znovu dvojgolové vedenie, po perfektnej akcii Slováka prekonal hosťujúceho brankára Jakub Ručkay. Domáci však o náskok opäť prišli, v 51. minúte využili Piešťany presilovku Kutálekom a o 34 sekúnd vyrovnal na 4:4 Haring. Napokon sa nerozhodlo ani v predĺžení, a tak nasledovali samostatné nájazdy. Nitriansky brankár Lakosil chytil všetky tri, rozhodujúci premenil domáci Tománek a Nitra tak zvíťazila 5:4.

Antonín Stavjaňa, tréner HK Nitra: „Spokojný som s výhrou, no nie s prejavom mužstva, mnoho hráčov ešte žije z minulej sezóny.“

Roman Sýkora, tréner ŠHK 37 Piešťany: „Vedeli sme, čo nás v Nitre čaká. V prvej tretine to potvrdila, no my sme sa v duhej dostali na koňa a vyrovnali. V tej tretej išli do vedenia opäť domáci, no znovu sme dokázali vyrovnať, čo ma velmi teší, lebo dvakrát prehrávať v Nitre o dva góly a dotiahnuť sa už niečo znamená. Napokon rozhodla skúsenosť Nitry a Tománek v nájazdoch.“

HK Nitra - Piešťany 5:4 po sn
1
Galéria
HK Nitra - Piešťany 5:4 po sn
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM