Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti vstúpili do play-off výborne: Na domácom ľade zdolali Trenčín

Nitre vyšiel vstup do play-off dobre. Na domácom ľade si vypracovala dvojgólové vedenie. Hostia sa dostali do zápasu, no Nitra si víťazstvo nenechala ujsť.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti vstúpili do play-off výborne: Na domácom ľade zdolali Trenčín
Zdroj: TASR

Dobrý úvod

Po dlhšom čase začínala Nitra play off na domácom ľade a úvod stretnutia s Trenčínom jej vyšiel, keď už v 6. minúte išla do vedenia. Hosťujúcej obrane ušiel po prihrávke od Stümpela do brejku najlepší strelec základnej časti Roman Tománek a poslal puk medzi betóny trenčianskeho brankára Nagya. V ďalšom priebehu si vypracovali dobré príležitosti domáci Novák i Mašlonka a najväčšiu mal dve minúty pred prvou sirénou Hrnka, keď sa dostal k puku po zlej rozohrávke hostí, no vystrelil iba do Nagya.

Nedáš – dostaneš

Úvod druhej tretiny začal šancou Trenčína, no Mikula zblízka Laca neprekonal a podobne pochodili o niečo neskôr Marosz, Sojčík a Klíma. Naopak, v 34. minúte zvýšila svoje vedenie Nitra, keď Stümpel ponúkol príležitosť Pupákovi, ktorý strelou bez prípravy nezaváhal.

Trenčín sa dostal do zápasu

V úvode tretej tretiny mali viac z hry domáci, no skórovať sa podarilo hosťom. V 44. minúte Bagin posunul Lelkešovi, ktorý na dvakrát dostal puk za Laca. Po kontaktnom góle hostia vycítili šancu, boli aktívni, neustále atakovali domácu bránu, no výhru Nitry 2:1 im už nepomohla odvrátiť ani záverečná hra 6 proti štyrom.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Stretnutie bolo veľmi nervózne, čo bolo vidieť v zakončení i v našej defenzívnej činnosti. Napokon sa hráči zomkli a udržali víťazstvo.“

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: „V prvej časti boli domáci lepší, potom sme vyrovnali hru, vytvorili si gólové príležitosti, no zabudli sme na zadné vrátka a inkasovali. V tretej tretine sme odviedli dobrú prácu, no už sme nedokázali skórovať.“

Hokejisti vstúpili do play-off výborne: Na domácom ľade zdolali Trenčín
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM