Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti strieborní: Vo finále II. ligy podľahli Dolnému Kubínu

Nitrianskym hokejistom HK 96 Nitra sa nepodaril zvrat na ľade Dolného Kubína. Stávajú sa tak strieborným celkom tretej najvyššej súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti strieborní: Vo finále II. ligy podľahli Dolnému Kubínu
Foto: Rastislav Búgel

V sérii hranej na dva víťazné zápasy sa viac darilo víťazovi východnej skupiny. V prvom finálovom stretnutí si Hviezda Dolný Kubín poradila s Nitrou na domácom ľade až po samostatných nájazdoch. Nitrania cestovali do Kubína za nepriaznivého stavu 0:1 na zápasy. V druhom kole finále II. ligy Dolný Kubín potvrdil svoje kvality jednoznačným výsledkom 4:0. Nitra sa tak musí uspokojiť s druhým miestom celej súťaže. Hráči Dolného Kubína zabojujú o postup do I. ligy.

Najväčšie úspechy

Druhý nitriansky klub nesie dátum založenie už v svojom názve. Vznikol v roku 1996 a do druhej ligy sa prebojoval v roku 2000. Už v sezóne 2002/2003 si hokejisti pripísali tretie miesto v skupine západ. Postupne sa kvalita tímu formovala a na svojom konte má už tri víťazstvá západnej skupiny súťaže. Najväčším úspechom mladého tímu bolo celkové víťazstvo v druhej lige v sezóne 2009/2010. Tím sa však do zápolenia o účasť v I. lige nezapojil.

Foto: HK 96 Dynamax Nitra

HK 96 Dynamax Nitra
6
Galéria
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM