Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti s najtesnejšou výhrou: HK Orange 20 zdolal gól Blackwatera + FOTO

Nitrianski hokejisti mali na programe vložený zápas s HK Orange 20. Gólové suchoty však pretrvávajú.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti s najtesnejšou výhrou: HK Orange 20 zdolal gól Blackwatera + FOTO
59
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Prvú veľkú príležitosť zápasu medzi Nitrou a reprezentáciou Slovenska do 20 rokov mali domáci Nitrania. Vo vlastnom oslabení sa dostali do prečíslenia Slovák s Blackwaterom, ale druhý menovaný nemieril presne. V úvodnej tretine neponúkli tímy divákom príliš atraktívny hokej, keďže veľa vyložených šancí fanúšikovia nevideli a všetky pokusy dokázali brankári zneškodniť.

Nitrania sa snažili v úvode druhej tretine streliť prvý gól, ale Durný chytal spoľahlivo a hráči „dvadsiatky“ zblokovali veľa striel. Šancu na otvorenie skóre mal v 29. minúte Jendroľ, ale jeho strelu vyrazil Valent koncom hokejky. O necelú minútu odpovedali domáci, keď Krištof namieril spomedzi kruhov do žrde. Skóre zápasu sa menilo prvýkrát až v 36. minúte, keď spoza obrancu vystrelil Blackwater – 1:0.

Ani v tretej tretine sa obraz hry nezmenil. Prevahu na ľade mali hokejisti Nitry, ale ich šance likvidoval dobre chytajúci Durný. V 51. minúte takmer Valenta prekvapil strelou z uhla Andrisík, ale strelu mladého útočníka zastavila žrď. Reprezentanti to v závere ešte skúsili bez brankára, ale Michalovi Valentovi už čisté konto nevzali.

HK Nitra – HK Orange 20 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Gól: 36. Blackwater. Rozhodovali: Stano – Vyšný, Synek, vylúčení: 5:2, presilovky a oslabenia: 0:0, 1461 divákov

Foto: Rastislav Búgel

Foto: Rastislav Búgel

Andrej Kmeč, tréner HK Nitra: „Pre nás to bol veľmi ťažký zápas hlavne psychicky. My po štyroch prehrách sme nič iné ako výhru nechceli. Chalanom nemám čo vyčítať, to čo sme si povedali plnili, tlačili sa do brány, akurát koncovka nás veľmi trápi. Dnes sme mali veľa vyložených šancí. Momentálne nám to tam nepadá, ale sme radi, že aspoň ten jeden gól sme dali a žiadny nedostali. Myslím si, že sme boli lepší a pre nás sú to teraz veľmi cenné tri body, ktoré sme získali a dúfam, že takýmto víťazstvo 1:0 sa to zlomí a budeme efektívnejší a tým pádom sa nám bude hrať ľahšie aj v obrane. Ja verím, že sme si už vybrali, to čo sme si vybrať mali a od zajtra dúfam už tie šance budeme premieňať. Samozrejme dvadsiatke želáme na MS čo najlepší výsledok.“

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: „Po domácom stretnutí s Bystricou si myslím, že aj dnes sme odohrali dobré stretnutie, aj keď musím uznať, že v podstate v zápase mal súper prevahu streleckú aj hernú. Je u nás však vidieť veľký progres, chlapci dobre korčuľujú, zvládajú osobné súboje, držia organizáciu hry. Jediný problém, ktorý máme a stále na ňom pracujeme, je strelenie gólov. Dnes, žiaľ ďalšia nula na našom konte, ale aj keď tam nula svieti, tak chlapcov musím pochváliť za výkon, ktorý predviedli a samozrejme si uvedomujeme, že tieto zápasy nás stále môžu len posúvať.“

FOTO: HK Nitra - HK Orange 20 1:0
59
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM