Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti prešli cez Sabinov: Postúpili do finále II. ligy!

Nitrianskym hokejistom sa v druhej lige darí. HK 96 Nitra postúpil do finále tretej najvyššej súťaže na Slovensku. Nitrianski hokejisti z klubu HK 96 Nitra bojujú v II. hokejovej lige.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti prešli cez Sabinov: Postúpili do finále II. ligy!
Foto: Rastislav Búgel

Po úspechu v štvrťfinále s Breznom (2:0 na zápasy) nitrianski hokejisti dostali do semifinálovej série húževnatého súpera. Stal sa ním tím zo Sabinova.

Prvý zápas série hranej na dva víťazné zápasy skončil v prospech Sabinova, keď si na domácom ľade po dramatickom priebehu poradil s nitrianskym tímom 5:4. Séria sa tak sťahovala pod Zobor. V druhom stretnutí nitrianski hokejisti jasne dominovali a so Sabinovom si poradili poľahky 7:3. Rozhodujúce stretnutie sa tak odohralo o deň neskôr (v nedeľu 28.februára) opäť na nitrianskom ľade.

Zápas to bol poriadne náročný. Hokejisti spod Zobora museli bojovať zo všetkých síl. Za stavu 2:2 v riadnom hracom čase nasledovalo predĺženie. V ňom sa stal hrdinom nitriansky hokejista Martin Kalafa, keď o nitrianskom víťazstve rozhodol už po necelej minúte.

Nitra tak postúpila do finále II. ligy, keď si so Sabinovom poradila 2:1 na zápasy. V rozhodujúcich zápasoch sa Nitra stretne s Liptovským Mikulášom „B“. Prvý zápas hokejisti spod Zobora odohrajú na domácom ľade 5.marca o 20.00, následne sa séria presunie do Liptovského Mikuláša (12.3. o 17.00 ho­dine). Prípadný tretí zápas je na programe 19.marca o 17.00 hodine v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM