Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti odčinili prehru s Košicami: Zvolenu nedali žiadnu šancu

V súboji o tretiu priečku tabuľky začali lepšie domáci hráči, v 4. minúte vystrelil od modrej čiary Kuzma, brankár hostí puk vyrazil pred Školiaka a ten ho poslal do odkrytej bránky.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti odčinili prehru s Košicami: Zvolenu nedali žiadnu šancu
Foto: Rastislav Búgel

V 14. minúte mohli Nitrania zvýšiť vedenie, Tománek prešiel cez viacerých hráčov hostí, prihral puk cez celú šírku ľadovej plochy Stümpelovi, no s jeho strelou si brankár Šimko skvele poradil.

Po 70 sekundách druhej časti hry sa tešili opäť nitrianski diváci, Stümpel poslal do brejku Tománka, ktorého pokus brankár hostí zneškodnil, no na dorážku dobiehajúceho Stümpela už bol prikrátky. V polovici stretnutia domáci využili presilovku, Slovák so Školiakom pripravili streleckú pozíciu Petrovi Königovi a puk po jeho delovke od modrej čiary skončil za chrbtom brankára Zvolena. V ďalšom priebehu mali hráči Nitry niekoľko vyložených gólových príležitostí, no do druhej sirény sa už skóre 3:0 nezmenilo.

V 6. minúte tretej tretiny však áno, Štefanka sa spoza bránky dostal pred Šimka a z otočky namieril presne. O dve minúty bolo už 5:0, v presilovej hre Nitrania skvele vyšachovali brániacich hostí a Tománek poslal puk do prázdnej brány. Necelých desať minút pred koncom König delovkou od modrej čiary rozbil plexisklo za bránkou hostí a úlomky zranili jedného z divákov. Stretnutie sa potom už len dohralo.

HK Nitra – HKM Zvolen 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Ak nám piatok nevyšiel, tak teraz sa šťastie pri zakončení priklonilo na našu stranu a hráči si zápas užili.

Josef Turek, tréner Zvolena: „Hrali sme slabo, prehrali sme zaslúžene, Nitra bola vo všetkých herných činnostiach počas celého zápasu lepšia.“

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - HKM Zvolen
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM