Hokej

Hokejisti Nitry si upevnili tretiu priečku: Uspeli na ľade Banskej Bystrice

Hokejisti HK Nitra zvíťazili v nedeľnom zápase 40. kola Tipos extraligy nad domácim HC ´05 Banská Bystrica 4:3. Dosiahli štvrtý triumf za sebou a upevnili si tretie miesto v tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Nitry si upevnili tretiu priečku: Uspeli na ľade Banskej Bystrice
Zdroj: Rastislav Búgel

V úvode duelu sa dostali do dvoch dobrých možností domáci hokejisti, zblízka neuspeli Lamper a Berger. V deviatej minúte mohla skórovať Nitra. Bodák sa prezentoval šikovnou strelou z asi dvoch metrov, Weninger bol proti. Bystričania potom nevyužili presilovku, v nej sa ocitol Fossier pred bránkou voľný, ale na O'Connora nevyzrel.

Početnú výhodu si zahrali aj hostia a využili ju v šestnástej minúte. Ujala sa strela Švarného spoza kruhu a bolo 0:1. Do prestávky mohli hráči spod Zobora viesť i dvojgólovým rozdielom, ak by dve šance využil v hre štyroch proti štyrom Buček.

Stredné dejstvo sa začalo v réžii tímu spod Urpína. Paukovček najprv neuspel zoči – voči kanadskému gólmanovi, nepodarilo sa to ani Bergerovi z medzikružia a Fossierovi v úniku. Na dorážke bol pred odkrytou bránkou faulovaný Lamper a v následnej presilovke Šoltés pálil do žŕdky. Nátlaková hra ´baranov´ sa premietla do vyrovnania až v 31. minúte, keď sa v predbránkovom priestore najlepšie zorientoval Fossier.

O pár sekúnd sa strhla pred nitrianskou bránkou menšia bitka, do ktorej sa nezmyselne zapojil O'Connor a musel predčasne pod sprchy.

Tam však na počudovanie putoval aj domáci Kabáč. Hostia vyťažili druhý gól z presilovky piatich proti trom. Ujala sa koncovka Raskoba spoza kruhu. Banskobystričania mohli do prestávky vyrovnať taktiež v presilovke, ale po teči Gabora sa puk odrazil od žŕdky, hoci si už viacerí mysleli, že bol v bránke.

V tretej tretine už domáci využili presilovku, Björkung vystrelil od modrej presne k žrdi, Honzík mal zakrytý výhľad Lamperom a kapituloval. Nitrania do desiatich sekúnd odpovedali po veľkej chybe Crevier-Morina a pohotovej reakcii a koncovke Bučeka – 2:3. ´Barani´ sa snažili následne o ďalšie vyrovnanie, ale museli si dávať pozor na rýchle kontry. Po jednej z nich bol v šanci Krivošík, Weninger podržal svoj tím. Prekonal ho napokon až z druhej rýchlej akcie Buncis, bol voľný pred odkrytou bránkou a využil tohto faktu. Hokejisti spod Urpína odpovedali do minúty. Urbánek šikovne vystrelil spoza hráča a vymietol pravú pavučinu Honzíkovej svätyne – 3:4. V závere Bystričania hrali vabank v šestici, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

Prečítajte si tiež

HC ´05 Banská Bystrica – HK Nitra 3:4 (0:1, 1:1, 2:2)

Gól: 31. Fossier (Björkung, Ďatelinka), 43. Björkung (Tamáši, Gabor), 50. Urbánek (Šoltés, Berger) – 16. Švarný (Buček), 33. (Raskob, Tvrdoň), 43. Buček (Bodák, Mezei), 49. Buncis (Krivošík, Buček). Rozhodovali: Baluška, M. Korba – Vyšný, Bogdaň. Vylúčení na 2 min.: 4:5, vyššie tresty: Kabáč – O'Connor obaja 5 + DKZ za hrubosť, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 744 divákov.

Banská Bystrica: Weninger – Cardwell, Bačik, Björkung, Ďatelinka, Kostromitin, Crevier-Morin – Urbánek, Berger, Šoltés – Lamper, Bubela, Fossier – Vašaš, Tamáši, Kabáč – Melcher, L. Paukovček, G. Gabor

Nitra: O'Connor (31. Honzík) – Bodák, Mezei, Raskob, Švarný, Rais, Vitaloš, Pupák – Krivošík, Buncis, Buček – R. Varga, J. Baláž, A. Sýkora – Múčka, Bajtek, Tvrdoň – Molnár

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM