Rastislav Búgel Hokej

Hokejisti majú po dovolenkách: Pod Zoborom trénuje aj skúsený Milo

Skúsený hokejový obranca Dušan Milo by sa mohol po siedmich rokoch vrátiť do materskej Nitry. Ako informoval oficiálny web klubu, majster sveta z Göteborgu 2002 a bronzový medailista z Helsínk 2003 sa zapojil do tréningového procesu v tíme semifinalistu uplynulého ročníka extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti majú po dovolenkách: Pod Zoborom trénuje aj skúsený Milo
Foto: Rastislav Búgel

Naznačuje to optimistické vyhliadky pre možnú dohodu. 40-ročný Milo v uplynulých siedmich sezónach pôsobil v nemeckom Krefelde. Pod vedením trénera Antonína Stavjaňu začali Nitrania na začiatku uplynulého týždňa druhú fázu prípravy na suchu. Do tímu chcú zabudovať viacero mladých hráčov, preto sa v kádri objavujú dvaja českí útočníci David Hrazdíra a Filip Bajtek, slovenský útočník Roman Jurák a s mužstvom trénuje aj obranca Jakub Závodský. „V štvortýždňovom cykle budeme mať dvojfázové tréningy. Pripojili sme k tomu spinning a korčuľovanie na kolieskových korčuliach. Ešte sa doťahujú rokovania s Marekom Lacom. Dvaja hráči, Kadura a Bene, sú po operácii ramena. V súčasnosti to vyzerá tak, že by mohol u nás pôsobiť Dušan Milo, čo by znamenalo, že káder v obrane budeme mať uzavretý,“ prezradil tréner Stavjaňa.

Záujem o Stümpela trvá

Dvojkou do bránky by mal byť Jakub Zima z Nových Zámkov. Staronovou posilou do obrany je Juraj Ďurkech, ktorý okrem Nitry hrával aj za Žilinu, Trenčín a Banskú Bystricu. Podmienky novej zmluvy ešte vedenie prerokováva s brankárom Marekom Lacom. Vedenie tímu takisto naďalej deklaruje záujem o skúseného Jozefa Stümpela. „Stále tiež živíme šancu, že by prišlo k dohode s Danom Štumpfom. Ešte uvidíme, či ostane u nás Jozef Stümpel. Ak budeme mať podobne silný káder, znova môžeme pomýšľať na umiestnenia v prvej štvorke. Ak by to v prípade Stümpela nevyšlo, určite ešte budeme chcieť získať kvalitnú náhradu,“ povedal smerom k príprave a aktuálnemu stavu kádra pre webstránku HK Nitra tréner Stavjaňa.

Brankári: M.Laco (?), Zima

Obrancovia: Nádašdi, Rais, , König, Bača, Ordzovenský, Ďurkech, Kuzma, Závodský, Milo (?)

Útočníci: Tománek, Pupák, Kováčik, Chrenko, Kmeč, Segľa, Hamrák, L.Novák, Hrazdíra, Bajtek, Jurák, Piačka, Kadura /po operácii/, Bene /po operácii/

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM