Iné športy

Hokejbalová Nitra mení trénera! Rytierov povedie bývalý hráč a šéftréner mládeže

Po dvoch rokoch budú mať Nitrianski Rytieri nového trénera. Na lavičku sa postaví známe meno.

Ilustračný obrázok k článku Hokejbalová Nitra mení trénera! Rytierov povedie bývalý hráč a šéftréner mládeže
Zdroj: HBK Nitrianski Rytieri

Nitrianski hokejbalisti vstúpia do sezóny 2023/2024 s novým trénerom. Je ním Ivan Káčer (34), ktorý v minulosti sám pôsobil ako dlhoročný extraligový hráč Nitrianskych Rytierov. Na trénerskom poste vystrieda Aurela Nauša, ktorý v Nitre pôsobil dva roky.

Zažil všetky úspechy

„Ivan Káčer obliekal dres Nitrianskych Rytierov vyše 10 rokov a bol pri všetkých významných úspechoch nitrianskeho hokejbalu. V rokoch 2011 – 2017 bol súčasťou slovenskej hokejbalovej reprezentácie, s ktorou na majstrovstvách sveta vybojoval pre Slovensko tri zlaté a jednu bronzovú medailu. Bohaté skúsenosti má aj v trénerskej oblasti, najmä s mládežou. Stál pri zrode nitrianskej hokejbalovej mládeže a už 5 rokov pôsobí v klube ako šéftréner mládeže. V sezóne 2022/2023 doviedol juniorov k titulu Majstra Slovenska U20. Od novembra minulého roka je aj asistentom trénera mužskej reprezentácie Slovenska,“ informovali nás z klubu HBK Nitrianski Rytieri.

Veľká výzva

„Ako tréner som si prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami a úprimne poviem, že tá mužská bola vždy mojou métou. Je to pre mňa veľká osobná aj profesionálna výzva, no s chalanmi sa poznám a vnímam medzi nami vzájomný rešpekt. Keďže to nie je až tak dávno, čo som bol sám v pozícii hráča, viem sa do nich vcítiť a verím, že nám to spolu bude výborne fungovať,“ uviedol Káčer. V kádri sa nechystá robiť výrazné zmeny, stratégiou klubu je zapracovávať čo najviac domácich hráčov, a to aj spomedzi juniorov. „Angažovať v play-off legionárov len preto, aby sme dosiahli úspech pre mňa nie je cesta. Systematicky vychovávame mládež, pretože chceme, aby sa od prípravky jedného dňa prepracovali až k mužom. Je pre mňa dôležité, aby aj mladší hráči dostávali príležitosť ukázať, čo v nich je. Možno nebudeme hneď o rok najlepší, ale z dlhodobého hľadiska to má obrovský význam,“ dodal.

Keďže Káčer sa posunul ku kategórii mužov, juniorov po novom povedie Stanislav Kubuš, dlhoročný hokejový brankár, ktorý neskôr pôsobil ako tréner pri viacerých hokejových reprezentačných výberoch. V nitrianskom hokejbale pôsobí tretí rok, dva roky bol trénerom kategórie U12.

„Nitrianski Rytieri začínajú tento týždeň letnú prípravu s kondičným trénerom Igorom Zimanom. Prvý zápas v novej extraligovej sezóne je na programe 9. septembra,“ dodal klub.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM