Rastislav Búgel Iné športy

Hokejbalisti nezvládli prvý mečbal: LG Bratislava znížila stav série!

Nitrianski extraligoví hokejbalisti mohli rozhodnúť o svojom majstrovskom hetriku už v treťom zápase. Nestalo sa tak a séria sa zdramatizovala.

Ilustračný obrázok k článku Hokejbalisti nezvládli prvý mečbal: LG Bratislava znížila stav série!
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Nitra cestovala do Bratislavy v dobrej nálade. Prvé dve finálové stretnutia mala vo vrecku a mohla rozhodnúť o svojom majstrovskom hetriku už v prvom zápase na pôde LG Bratislava. V prvej tretine predvádzali obe mužstvá vyrovnaný bojovný hokejbal. Na oboch stranách sa však ukázali brankári, ktorí nepustili za svoj chrbát ani jednu strelu. V druhej tretine vyskúšal z diaľky šťastie Nitran Slovák a hosťujúceho gólmana prekonal. Nitrianska radosť však netrvala príliš dlho. Približne o minútu neskôr Bratislava využila presilovú hru a bolo vyrovnané.

Bratislavská prevaha

V úvode poslednej tretiny sa Bratislava dostala do vedenia. Slovák bol však proti a podobne ako pri úvodnom góle, aj teraz zvolil stretu z väčšej vzdialenosti a vyrovnal na 2:2. Ďalší priebeh stretnutia už bol v rukách domáceho mužstva. Minútu po zásahu Nitry sa opäť tešili domáci hokejbalisti. Nitra v závere vyskúšala šťastie hrou bez brankára. Tá sa im však nevydarila a domáci po vyhodenej loptičke zvýšili na 4:2. Nitre už neostal čas na zmenu stavu. Bratislava tak znížila stav série. O všetkom sa môže rozhodnúť už v nedeľnom štvrtom finálovom stretnutí.

LG Bratislava – HBK Nitrianski Rytieri Nitra 4:2 (0:0, 1:1, 3:1)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM