Rastislav Búgel Iné športy

Hokejbalisti idú za štvrtým titulom: Bez zaváhania postúpili do semifinále!

Nitriansky extraligový hokejbalový tím sa aj po roku prebojoval cez štvrťfinále. Ružinov Nitre nevzal ani jeden zápas.

Ilustračný obrázok k článku Hokejbalisti idú za štvrtým titulom: Bez zaváhania postúpili do semifinále!
Foto: Rastislav Búgel

HBK Nitrianski Rytieri ide hladko za svojim cieľom. Trojnásobný majster Slovenska v hokejbale počas jarnej časti neprehrali jediný zápas a vyhrali základnú časť. Štvrťfinálový systém tak Nitre prihral tím z Ružinova.

Víťazstvo v základnej časti znamenalo pre Rytierov výhodu domáceho prostredia v prvých dvoch zápasoch štvrťfinálovej série. Nitra na domácom ihrisku zvládla výhodu bravúrne a v sérii hranej na tri víťazstvá cestovala do Ružinova za stavu 2:0 na zápasy.

V sobotu 26. apríla bol na programe našej najvyššej hokejbalovej súťaže tretí zápas série. Nitra cestovala do Ružinova s jasným cieľom. Prvá tretina stretnutia sa hrala vo vyrovnanom tempe. Ani jeden z tímov nedokázal vsietiť gól. Na ten sa čakalo až do prostrednej časti stretnutia. Nitriansky brankár kapituloval v jedinom prípade. Rytieri však dokázali do súperovej brány v druhej tretine dostať rovno dve loptičky a dostali sa do vedenia. V poslednej časti stretnutia išlo Ružinovu o všetko, no gól už nepadol a Nitra sa tak tešila z postupu do semifinále.

Nitra si bude musieť na svojho semifinálového súpera ešte počkať.

ŠHBK Ružinov – HBK Nitrianski Rytieri Nitra 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM