Rastislav Búgel Iné športy

Hokejbalisi idú za štvrtým titulom: v Prvom finálovom zápase víťazne

Nitrianski hokejbalisti spravili dôležitý krok na ceste za štvrtým extraligovým titulom. Na domácom ihrisku si poradili so Skalicou.

Ilustračný obrázok k článku Hokejbalisi idú za štvrtým titulom: v Prvom finálovom zápase víťazne
Foto: Rastislav Búgel

Finálová séria slovenskej hokejbalovej extraligy odštartovala prvým zápasom. Do Nitry vycestoval skalický tím spolu s početnou fanúšikovskou základňou.

Nitra vo vedení

Do úvodného zápolenia finálovej séria vstúpila lepšie domáca Nitra. O úvodný gól sa v prvej tretine postaral Ladiver. V Závere prvého dejstva mala Skalica možnosť na vyrovnanie v podobe presilovej hry, no ponúknutú šancu nevyužila.

Hostia znižovali

Rýchla hra pokračovala aj v prostrednej tretine. Nitra sa v 26.minúte dostala zásluhou Mareka Slováka do dvojgólového vedenia (2:0). Nitrianska radosť trvala iba 24 sekúnd. O presný zásah Skalice sa postaral dobre hrajúci Martinusík. Minútu do konca druhého dejstva sa však opäť tešila domáca lavička. Nitru poslal do dvojgólového vedenia Beniač.

Rytieri zvládli záver

Skalica však zbrane nezložila. V úvode posledného dejstva znižoval na rozdiel jediného gólu Kolínek. Dve a pol minúty do konca zápasu rozhodol o nitrianskom víťazstve Chovan a Nitra tak za stavu 4:2 zvládla prvé finálové stretnutie.

Nitrianski Rytieri Nitra – Hokejmarket Skalica 4:2 (1:0,2:1,1:1)

Foto: Rastislav Búgel

Nitra - Skalica (1. zápas)
25
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM