Monika Földešiová Hokej

Hokej: Zápas Nitra-Trenčín údajne (ne)zmanipulovaný!

Vedenie najvyššej hokejovej súťaže Tipsport extraliga, spoločnosť Pro-Hokej a jej generálny partner Tipsport SK, a.s., vyjadrili svoje stanoviská k údajnej manipulácii zápasu č. 260 HK Nitra - Dukla Trenčín, ktorý sa skončil výhrou hostí 4:3.

Na stránke Tlačovej agentúry Slovenskej republiky uvádzajú svoje vyjadrenie nasledovne Stanovisko Pro-Hokej:
„Spoločnosť Pro-Hokej nemá právo, ani dôvod zasahovať do rozhodnutí jednotlivých stávkových kancelárií v prípade, ak sa rozhodnú stiahnuť z ponuky niektorý z extraligových zápasov. V prípade duelu HK Nitra – Dukla Trenčín musí byť skutočným znalcom hokeja jasné, že akýkoľvek výsledok by bol pre klub Trenčína irelevantný v súvislosti s ich účasťou v blížiacom sa play off. Špekulácie okolo priebehu a výsledku zápasu, preto odmietame,“ uviedol riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej Vladimír Paštinský.

Stanovisko Tipsport SK, a.s.:
„Kategoricky odmietame špekulácie o možnosti zmanipulovania výsledkov akejkoľvek športovej udalosti z našej kurzovej ponuky. Na kurzové udalosti na zápas Nitra vs. Trenčín sme nezaznamenali nárast náberov, prípadne nárast vkladov na jednotlivé udalosti. Na daný zápas bol celkový náber na úrovni rádovo stoviek eur a z denného náberu na ostatné kurzové udalosti v našej ponuke to predstavovalo menej ako 1,7 percent. Na kurzovú udalosť – Nitra vyhrá 1. tretinu to bolo menej ako 9 percent z prijatých tiketov na tento zápas, 70 percent tiketov bolo prijatých na výhru Trenčína a 30 percent tiketov na výhru Nitry,“ uviedol marketingový riaditeľ Tipsport SK, a.s. Miroslav Baranec.
Spoločnosť Tipsport SK, a.s. svojím partnerstvom zásadne podporuje najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž s cieľom k skvalitneniu hokeja na Slovensku. Akékoľvek ovplyvňovanie výsledkov je nemožné a nie je v záujme našej spoločnosti. Tipsport extraliga je v ponuke kurzových udalostí obľúbená, avšak tvorí nepatrné percento ako počtom udalostí, na ktoré je možné tipovať, počtom naberaných tiketov, ako aj objemom vkladov.

TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM