Webnoviny - Hokej

HK Nitra bez dlhov

Vo štvrtok sa na predstavenstve spoločnosti Pro-Hokej, ktoré je riadiacim orgánom najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Slovnaft extraligy, rozhoduje o budúcnosti klubu HC K Cero Nitra.

(WEBNOVINY) – Klub spod Zobora mal totiž nezanedbateľné dlhy vo výške údajne státisícov eur, ktoré pred sebou tlačí od roku 2005, keď sa dovtedajšie občianske združenie pretransformovalo na akciovú spoločnosť HK Nitra.

Predstavenstvo Pro-Hokeja v januári rozhodlo, že kluby hokejovej Slovnaft extraligy musia do 9. marca vyrovnať všetky svoje finančné záväzky z minulosti voči hráčom, trénerom, obchodným partnerom. Ak sa tak nestane, klubu hrozí aj odobratie extraligovej licencie a nebude môcť hrať play-off či baráž. Mužstvo tak automaticky podľa súťažného poriadku opustí súťaž a bude považované za vypadávajúceho. Nitra dostala na vyrovnanie svojich starých dlhov termín do 12.00 h 25. marca 2010. Nitrianskemu klubu vzápätí výrazne pomohlo mesto, keď mestskí poslanci odhlasovali dotáciu 37 000 eur pre HK Nitra na nákup výstroja a 100 000 eur na odkúpenie investícií, ktoré do mestského majetku vložil hokejový a futbalový klub. Svojmu klubu pomáhajú aj fanúšikovia v akcii Srdce pre Nitru nákupom nitrianskych minidresov za dobrovoľný príspevok minimálne 10 eur, touto formou sa doteraz vyzbieralo 7 100 eur.

„Predložili sme vo štvrtok Pro-Hokeju všetky požadované dokumenty, ktoré potvrdzujú uhradenie všetkých našich záväzkov z minulosti. Teraz čakáme na vyjadrenie predstavenstva riadiaceho orgánu,“ konštatoval pre agentúru SITA riaditeľ a predseda predstavenstva HC K Cero Nitra.

Hokejistom Nitry hrozí, že v prípade neuhradenia pohľadávok do štvrtkového poludnia im Pro-Hokej zastaví činnosť a Nitra nebude môcť odohrať v piatok zápas 48. kola na ľade Popradu, ako aj duel 49. kola v nedeľu proti Liptovskému Mikulášu, pričom tieto súboje by boli automaticky kontumované v prospech súperov. V prípade tretej kontumácie by nasledovalo odobratie licencie a vylúčenie zo súťaže.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM