Rastislav Búgel Rôzne

Hidepark získal grant: Zastrešia pódium a vytvoria kryté priestory!

V nitrianskom kultúrnom centre Hideprak pribudne nové zariadenie a kryté priestory. Umožní to grant v hodnote 6000 eur, ktorý získalo občianske združenie Triptych z Nadácie SPP.

Ilustračný obrázok k článku Hidepark získal grant: Zastrešia pódium a vytvoria kryté priestory!
Foto: Rastislav Búgel

Vo verejnej ankete za ich zámer na zveľadenie Hideparku hlasovalo 3462 ľudí. Ako sa uvádza v projekte, ktorý OZ prihlásilo do nadačného programu SPPoločne, vďaka získanému grantu v Hideparku dokončia mobilnú galériu a miestnosť pre dobrovoľníkov. Zastrešia tiež pódium a vytvoria sa kryté priestory pre deti v komunitnej záhrade. Zároveň doplnia aj drobný mobiliár a technické zabezpečenie.

Kultúrne centrum Hidepark vzniklo na opustenom mieste bývalej skládky odpadov pri rieke Nitra. Po štyroch rokoch sa stalo kultúrnym centrom pre nezávislú kultúru, alternatívne športy, ekológiu a vzdelanie. Ľudia tu môžu jazdiť na skejtoch, snoubordoch, cvičiť na rebrinách, pestovať zeleninu v komunitnej záhrade, hrať petang, grilovať, navštevovať hudobné festivaly, alebo si len čítať knihu, chodiť so psami na prechádzku či sledovať včely a prírodu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM