Rastislav Búgel Hokej

Herná mizéria skončila: Nitra si doma poradila s piešťanskými Havranmi

Domáci nezačali dobre, keď v 7. minúte Piešťany využili presilovku. Peško našiel medzi kruhmi Haringa a ten strelou bez prípravy prekonal domáceho brankára Valenta.

Ilustračný obrázok k článku Herná mizéria skončila: Nitra si doma poradila s piešťanskými Havranmi
Zdroj: Dnes24.sk

O dve minúty však bolo vyrovnané, Richard Mráz našiel prihrávkou spoza brány Bajteka a Rybár lovil puk zo siete. V 14. minúte dokonali Nitrania obrat, hneď po buly vystrelil Henrich Ručkay, napokon puk do brány hostí poslal jeho braj Jakub – 2:1.

V úvode druhej tretiny šli domáci do dvojgólového náskoku, Štefanka ponúkol šancu Tománekovi a ten ju s prehľadom využil. V 28. minúte strelili havrani kontaktný gól, Pašek prihral puk Kutálekovi a ten strelou do pravého horného rohu nedal nitrianskemu brankárovi šancu. V polovici stretnutia predviedol Stümpel svoje skúsenosti i umenie a pekným gólom poslal Nitru opäť do dvojgólového vedenia. O 92 sekúnd si domáci diváci opäť zajasali, obranca Mezei sa predstavil aj v úlohe útočníka, nakorčuľoval si pred bránu a vymietol šibenicu za Rybárovým chrbtom – 5:2.

V 45. minúte sa presadil v zlatej prilbe hrajúci Nitran Lelkeš, Jakub Ručkay ho poslal dopredu, nitriansky center sa natlačil pred bránu a dlhým blafákom prekonal Rybára. Krátko na to mal možnosť zvýšiť vedenie Nitry z trestného strieľania Novotný, no v rozhodujúcom momente sa mu zlomila hokejka. V 55. minúte trafil v dobrej príležotisti Pašek žrď nitrianskej brány, následne zlomil hokejku o Valentovu bránu a inkasoval 10-minútový trest za nešportové správanie. Nitra vyhrala 6:2 a prelomila tak sériu troch prehier.

HK Nitra – ŠHK 37 Piešťany 6:2 (2:1, 3:1, 1:0)

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Trochu sme rozhodili zostavu a chlapci sa chytili. Bolo vidieť obrovskú chuť a zaujímavé to bolo aj pre divákov. Časom si tie formácie zrejme sadnú opäť späť, ale na to nabudenie to bolo treba.“

Leo Gudas, tréner Piešťan: „Do zápasu sme šli s tým, že ideme dobre brániť, no to sme nesplnili. Nedali sme góly, robili sme chyby v obrane, za čo nás súper potrestal. Musíme sa z toho poučiť a zapracovať najmä na obrane.“

Foto: ilustračné

HK Nitra - Piešťany 6:2
1
Galéria
HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany 6:2
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM