Správy

Hattas to schytal za podpis zmluvy s USA: V Nitre sa objavili nápisy "vlastizradca"

Hon na poslancov, ktorí podpísali obrannú dohodu s USA, neobišiel ani nitrianskeho primátora Mareka Hattasa. Štipľavý komentár si neodpustili ani kotlebovci.

Ilustračný obrázok k článku Hattas to schytal za podpis zmluvy s USA: V Nitre sa objavili nápisy "vlastizradca"
4
Galéria

Za obrannú dohodu s USA hlasovalo minulý týždeň v parlamente 79 poslancov zo 140 prítomných, medzi nimi aj primátor Nitry Marek Hattas. Niektorí čelia po podpise zmluvy vyhrážkam. Okrem toho na internete koluje aj zoznam poslancov, ktorí hlasovali za.

Zverejňovať ich mali aj viacerí opoziční politici. Pri domoch niektorých z poslancov sa objavili nápisy „Tu býva vlastizradca“.

Trestné oznámenie

Strana SaS sa v utorok 15. februára rozhodla v tejto veci podať trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu šírenia poplašnej správy.

Odporcovia sa ozvali aj v meste pod Zoborom. V uliciach sa objavili viaceré nápisy s textom „Marek Hattas je vlastizradca, hanbi sa“ adresované primátorovi Nitry, ktorý je zároveň aj poslancom Národnej rady SR.

Reakcia primátora

Ako tieto vyjadrenia vníma nitriansky primátor Marek Hattas? „Ataky voči mojej osobe nebudem komentovať. Je však neprípustné, aby Fico, Blaha, Pellegrini a ďalší podnecovali ľudí k nenávisti a k agresívnym činom,“ povedal pre nitra.dnes24.sk primátor Marek Hattas.

„Keď boli títo ľudia vo vláde, nemali s obrannou zmluvou s USA problém a jasne podporovali zahraničnú politiku Slovenska smerujúcu k jadru EÚ a NATO. Teraz, keď chcú uniknúť zodpovednosti za vlastné činy, otočia názor o stoosemdesiat stupňov. Týmto konaním sa len snažia prekryť svoje vlastné mafiánske praktiky,“ reagoval primátor Nitry Marek Hattas.

Prečítajte si tiež

Predvolebný boj?

Obrovskú pozornosť, ktorú si získala obranná dohoda už využívajú niektoré strany na predvolebný boj. Ozvali sa aj kotlebovci. „Aj v Nitre ľudia dali vedieť, kto je vlastizradca a zapredaná americká št*tka,“ napísali na sociálnej sieti.

Do volieb brojí aj Štefan Polačik zo Slovenského hnutia obrody. Na sociálnej sieti označil primátora Nitry za „hastrmana“, ktorý hlasoval za „vlastizradnú“ dohodu s USA.

Janíkovské letisko

Obranná dohoda bola témou aj nedávneho mestského zastupiteľstva v Nitre. Poslanec Peter Oremus vtedy navrhoval, aby mesto Nitra zaujalo odmietavý postoj voči podpisu dohody s USA a aby požiadalo poslancov NR SR o odmietnutie v tom čase ešte nepodpísanej zmluvy.

Poslanec argumentoval tým, že podľa jeho názoru sa obranná dohoda dotkne aj života občanov v našom regióne. „To znamená, že keď sa americká armáda rozhodne, že chce Janíkovské letisko, Slovensko to musí zabezpečiť,“ zaznelo z úst poslanca Oremusa na januárovom mestskom zastupiteľstve. Poslanec so svojím návrhom u väčšiny zastupiteľstva neuspel.

K vysloveným obavám poslanca o Janíkovské letisko sa primátor Marek Hattas odmietol vyjadriť.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy

V Nitre sa po podpise zmluvy s USA objavili nápisy "vlastizradca" adresované pri
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM