Komunálne voľby

Hattas po obhájení postu primátora Nitry: Zmena, ktorú sme priniesli v roku 2018, pokračuje

Voľby sú minulosťou. Post hlavy Nitry obhájil Marek Hattas. Ako zareagoval?

Ilustračný obrázok k článku Hattas po obhájení postu primátora Nitry: Zmena, ktorú sme priniesli v roku 2018, pokračuje
5
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Sobotné voľby ukázali, že vo vedení Nitry zmena nenastane. Doterajšiemu primátorovi Marekovi Hattasovi vyjadrila podporu väčšina voličov.

Podľa výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR, bude Nitre šéfovať Marek Hattas, ktorý získal 30,80 percenta hlasov, čo predstavuje 8 175 hlasov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR.

Čo povedal po zvolení?

Primátor na sociálnej sieti zverejnil prvé slová po opätovnom zvolení.

„S pokorou a pocitom obrovskej zodpovednosti prijímam dôveru, ktorú ste mne a môjmu tímu prejavili vo voľbách. V prvom rade chcem povedať, že som tu pre vás pre všetkých a som primátorom každého jedného z vás, či ste mi dali svoj hlas alebo nie. Zmena, ktorú sme priniesli v roku 2018, pokračuje. Budeme ešte tvrdšie presadzovať princípy transparentnosti a protikorupčnej politiky,“ napísal staronový primátor, podľa ktorého sa postavia za slabších a budú bojovať s klimatickou krízou.

Prečítajte si tiež

„Budeme naše mesto viesť k princípom otvorenosti, udržateľnosti, ekologickej zodpovednosti. Tak, ako doteraz, budeme z Nitry aj naďalej robiť mesto moderné, na úrovni 21. storočia. Chcem sa vám poďakovať za celú našu krajskú stranu Tím Kraj Nitra a za každý jeden z deviatich poslaneckých mandátov, ktoré sme v Nitre získali. Je pred nami veľa tvrdej práce, ale neexistuje výzva, ktorú by sme nezvládli,“ dodal Marek Hattas.

Úspešní kandidáti

Novozvolený nitriansky primátor sa poďakoval aj všetkým kandidátom v jeho strane Tím Kraj Nitra: „Už dnes vieme, že Tím Kraj Nitra bude mať primátora v meste Vráble. Gratulujem, Viktor Németh a celý vrábeľský tím! Zvolení poslanci nás budú zastupovať aj v ďalších mestách. Úžasní ľudia sa pod našou značkou spojili v Šali, v Leviciach, stali sme sa súčasťou koalície v Nových Zámkoch. Máme kandidátov zvolených za poslancov do župného zastupiteľstva. Na záver mi dovoľte vyjadriť obrovskú vďaku Martine Holečkovej. Jej energia, nezlomná vôľa a vytrvalá práca jej priniesli skvelých viac ako 30-tisíc hlasov. S Martinou pokračujeme v spolupráci na župe a aj tu sa tešíme na nové výzvy.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Mesto pod Zoborom opäť povedie Marek Hattas
5
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM