Správy

Hasičov zamestnal silný VIETOR: V Nitrianskom kraji mali vyše 30 výjazdov!

Silný vietor v závere uplynulého týždňa zasiahol všetky oblasti Slovenska. Nevyhol sa ani Nitrianskemu kraju.

Ilustračný obrázok k článku Hasičov zamestnal silný VIETOR: V Nitrianskom kraji mali vyše 30 výjazdov!
32
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Bratislava

Hasiči mali za 24 hodín pre odstraňovanie následkov nepriaznivého počasia, ktoré Slovensko zasiahlo v nedeľu (30. 1.), 210 výjazdov.

Aj v Nitrianskom kraji

Najvážnejšia situácia bola v Trnavskom (44 výjazdov) a v Bratislavskom kraji (43 výjazdov). Informovala o tom Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

V Nitrianskom kraji boli hasiči privolaní k 32 udalostiam, v Trenčianskom kraji zasahovali 30-krát. „Pomoc hasičov bola potrebná aj v Banskobystrickom kraji, kde boli vyslaní k 21 udalostiam,“ spresnila Križanová.

Profesionálni i dobrovoľní hasiči pomáhali najmä pri odstraňovaní popadaných stromov z komunikácií a zaparkovaných vozidiel. V mnohých prípadoch odstraňovali aj popadané i strhnuté strechy z budov a rodinných domov.

Prečítajte si tiež

V Nitre víchrica

Slovensko zasiahol v nedeľu mimoriadne silný vietor. Na západnom Slovensku nárazy vetra miestami dosahovali 80 až 105 kilometrov za hodinu.

Na niekoľkých meteorologických staniciach zaznamenal Slovenský hydrometeorologický ústav aj búrlivý vietor, teda priemerná rýchlosť vetra dosiahla aspoň 62 kilometrov za hodinu, V Nitre až víchricu (priemerná rýchlosť 75 kilometrov za hodinu).

Silno veterno bolo aj na horách, kde zaznamenali víchricu, no napríklad na Chopku až mohutnú víchricu s priemernou rýchlosťou vetra 115 kilometrov za hodinu a nárazmi do 160 kilometrov za hodinu. Najmä na severnom a strednom Slovensku v nedeľu snežilo a vplyvom silného vetra sa tvorili snehové záveje a jazyky, čo výrazne komplikovalo dopravu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Veterná smršť bičuje Slovenskom
32
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM