Iné športy

Gólová smršť v hokejbalovom zápase Nitry: Diváci videli 11 presných zásahov, FOTO

Nitrianski hokejbalisti majú za sebou tretí tohtosezónny zápas. Predstavili sa domácim divákom.

Ilustračný obrázok k článku Gólová smršť v hokejbalovom zápase Nitry: Diváci videli 11 presných zásahov, FOTO
49
Galéria

Hokejbalová extraliga mužov má za sebou zápasy tretieho kola. V akcii boli aj športovci Nitry.

V prvom kole Rytieri porazili HBK Kometa Vrútky 2:1 gólom v predĺžení. V druhom ligovom kole sa prestavili na ihrisku v Poprade, kde dokázali zvíťaziť 4:2.

Tretie kolo ich zaviedlo opäť pod Zoborom, keď privítali Pruské. Súper mal úvodnú tretinu ako zo sna, keď Nitra prehrávala už 1:3. Domáci zbrane neskladali, no po dvoch tretinách prehrávali už 2:5. V záverečnom dejstve Nitra dokázala zdramatizovať zápas, no na víťazstvo to nestačilo.

Zápas zhodnotil aj tréner Rytierov A. Nauš: „Do zápasu sme vkročili veľmi zle a po polovici prvej tretiny sme prehrávali 0:3. Naopak do druhej tretiny sme nabehli presne tak ako som od hráčov očakával a aktivitou a dorazom sme sa 2 gólmi vrátili do zápasu. Ponúknutú presilovú hru, kde sme mohli vyrovnať sme však zahrali veľmi zle a zbytočným faulom sme sily na ploche vyrovnali. Super nás zavrel do nášho obranného pásma a po dlhšom obliehaní Murčekovej bránky sme opäť inkasovali. Chceli sme pokračovať v našej nátlakovej hre, ale v obrane sme dnes kopili chybu za chybou, čo hostia dokonale využili a opäť odskočili na 3 góly. V závere 2. tretiny nám súper daroval presilovú hru 5 na 3 a túto príležitosť sme hneď v úvode tretej tretiny dokonale využili a po 2 góloch sme boli opäť v zápase. Tretiu tretinu sme hrali dobre ale na víťazstvo to tentokrát nestačilo. Hráčov chválim za bojovnosť a snahu, ale na hrubých chybách, ktoré sme dnes vyrobili, musíme tvrdo popracovať."

Prečítajte si tiež

Nitrianski Rytieri – ŠK 98 Pruské 5:6 (1:3, 1:2, 1:3)

Góly: 13. Čičo (Révay, Kohút), 21. Myjavec (Révay), 31. Myjavec (Petrovič, Snovák), 32. Titka (Bajtala, Gubo), 39. Bajtala (I. Gajdoš) – 3. Vozár (Cíbik, Balga), 8. Balga (Vozár, Cíbik), 10. Cíbik (Vozár), 26. Vozár (Greguš), 29. Cíbik (Balga), 36. Cíbik (Vozár)

Rozhodovali: Kralovič – Filip, vylúčení: 1:4 na 2 min, navyše M. Gajdoš 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

Nitra: Murček – M. Gajdoš, I. Gajdoš, Titka, Čulák, Káčer, Romanovský, Belák, Kohút – Petrovič, Myjavec, Cerjan – Čičo, Snovák, Révay – Gubo, Bajtala, Drozdík – Štefanka, Jakuba

Pruské: Suchomel – Rehák, Ilončiak, P. Pagáč, Valášek, Tichý, Krčmárik – Čerepan, Magut, Balga, Cíbik, Vozár, Šatka, Greguš, Faktor, Maděra. D. Pagáč

Tabuľka:

Poradie Tím Body
1. Skalica 12
2. LG Bratislava 6
3. Košice 6
4. Leaders 6
5. Nitra 5
6. Poprad 5
7. Vrútky 4
8. Pruské 4
9. Považská Bystrica 3
10. Spišská Belá 3
11. Vranov 2
12. Svidník 1

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Rastislav Búgel

Viac správ z nitrianskeho športu

HBK Nitrianski Rytieri - ŠK 98 Pruské 5:6
49
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM