Rastislav Búgel Hokej

Gólová nádielka pod Zoborom: Barani prehrali poriadnym rozdielom!

Stretnutie, v ktorom sa na úvodné vhadzovanie postavili dvaja majstri sveta Stümpel a Handzuš, začalo zostra, keď už v 37. sekunde šli domáci do vedenia. Po buly vystrelil na bránu hostí ďalší svetový šampión Milo a Štefanka už len doklepol puk za čiaru.

Ilustračný obrázok k článku Gólová nádielka pod Zoborom: Barani prehrali poriadnym rozdielom!
Foto: Rastislav Búgel

Po 189 sekundách bolo vyrovnané, Hudec poslal od mantinelu puk Handzušovi a ten spomedzi kruhov švihom prestrelil Lakosila. V 12. minúte šla Nitra opäť do vedenia, Stümpel v presilovej hre ponúkol puk Slovákovi a ten bombou vyhnal Košarišťana z bránky hostí. Už o dve minúty však inkasoval aj ďalší brankár „baranov“ Wiikman, Stümpel poslal dopredu Henricha Ručkaya, ktorý sa prehnal obranou hostí a pomedzi Švédove betóny skóroval. O 46 sekúnd dosiahli hostia kontaktný gól, Kafka sa v útočnom pásme zbavil protihráča a strelou švihom znížil – 3:2.

V druhej tretine jednoznačne dominovali domáci hráči, v 22. minúte využil presilovku Mezei strelou od modrej čiary. V 25. minúte sa po sérii prihrávok dostal puk k Henrichovi Ručkayovi a ten namieril presne. Ten istý hráč dosiahol o dve minúty hetrik, keď po skvelej prihrávke Stümpela prekonal banskobystrického brankára – 6:2.

V tretej časti stretnutia síce hostia vykorčuľovali na ľad so snahou zachrániť, čo sa dá, no v 53. minúte nastrelil puk pred bránku Mezei a Štefanka ho tečoval do siete. Napokon v 58. minúte stanovil výsledok na 8:2 domáci Bajtek.

HK Nitra – HC'05 Banská Bystrica 8:2 (3:2, 3:0, 2:0)

Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica
39
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM