Rastislav Búgel Hokej

Generálka pred play-off: Zápas s Piešťanmi rozhodovali nájazdy

Stretnutie začalo zostra, už v tretej sekunde musel ísť na trestnú lavicu domáci Lukáš Novák, v 36. následne aj hosťujúci Lušňák a v 116. Nitran Kuzma.

Ilustračný obrázok k článku Generálka pred play-off: Zápas s Piešťanmi rozhodovali nájazdy
Foto: Rastislav Búgel

V tretej minúte padol prvý gól, jeho autorom bol po nájazde domáci Richard Lelkeš a vo štvrtej hostia vyrovnali, keď v presilovej hre Michal Peško prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. V 18. minúte sa Nitra opäť dostala do vedenia, Tománek pekne našiel voľného Lukáša Nováka a ten na dvakrát prestrelil Šúreka v bráne Piešťan – 2:1.

Nevyužitá výhoda

V druhej tretine veľa hokeja diváci nevideli, Nitra dokonca nevyužila ani presilovku 5 proti 3. V 35. minúte napokon padol gól do domácej bránky, keď po strele Peška tečoval puk za Kristanov chrbát Samir Saliji – 2:2.

Nitra do vedenia

V 47. minúte mohol Corgoňov znovu dostať do vedenia Chrenko, no prudkou strelou trafil iba konštrukciu bránky hostí. Tí boli úspešnejší, keď sa v polovici tretej tretiny peknou individuálnou akciou predviedol Stupka a spomedzi kruhov ideálne trafil, čím sa hostia prvýkrát v zápase ujali vedenia. Tri minúty pred treťou sirénou však v presilovej hre napriahol spoza kruhu Henrich Ručkay a bombou vyrovnal na 3:3.

Nájazdy pre hostí

Do konca tretej časti stretnutia gól nepadol, nasledovalo predĺženie, v ktorom po peknej akcii trafil Lukáš Novák iba žŕdku bránky Piešťan. Na rade boli samostatné nájazdy, ten rozhodujúci premenil hosťujúci Patrik Lušnák.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Moji hráči príliš improvizovali, chceli sa ukázať pred divákmi, no náš výkon bol nemastný, neslaný. Generálku na play off som si predstavoval i­nak.“

Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: „Vedeli sme, že Nitre o nič nešlo, ale podali proti nám zodpovedný výkon a dominovali v prvej tretine. V druhej sme vyrovnali na 2:2 a do tretej tretiny sme išli s tým, že stav ubránime, dokonca sme strelili gól a napokon v nájazdoch vyhrali.“

HK Nitra - ŠHK 37 Piešťany 3:4 sn
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM