Rastislav Búgel Futbal

Futbalistom vstup do jarnej časti nevyšiel: Prehrali na trávniku poslednej Trnavy

Súboj posledného s predposledným celkom súťaže mohol v prvom jarnom zápase priniesť zaujímavé stretnutie. Nitra však inkasovala už po dvoch minútach hry.

Ilustračný obrázok k článku Futbalistom vstup do jarnej časti nevyšiel: Prehrali na trávniku poslednej Trnavy

Zaváhanie v úvode

Zápas dvoch posledných mužstiev tabuľky začal pre domácich ideálne. Už v 2. min vnikol s loptou do šestnástky Schranz a krížnou strelou k pravej žrdi otvoril skóre zápasu. V ďalšom priebehu mali povzbudení Trnavčania územnú prevahu, ale obrana Nitry ich do zakončenia nepúšťala. Defenzíva hostí pozorne strážila najmä na hrote sa pohybujúceho Lietavu. Hostia sa osmelili až po 25 minútach, ale trnavského brankára priamou strelou neohrozili. V „ich“ desaťminútovke kopali niekoľko rohových kopov, ale bez streleckého efektu. Záver polčasu patril opäť domácim, ale brankár Chudý musel zasahovať iba pri tečovanej strele Saba.

Potrestaná chyba

V druhom polčase pokračoval medzišestnástkový futbal s minimom gólových príležitostí a čakaním na chybu súpera. V dobrej šanci nezakončil Schranz a na opačnej strane nepresne vystrelil Benčík. V 74. min po nepresnej rozohrávke nitrianskych obrancov sa lopty zmocnil striedajúci Tomaček a tvrdou strelou z 20 m prekonal Chudého. V závere zápasu mohli Trnavčania svoje víťazstvo ešte zvýrazniť, ale Tomaček a ani ďalší striedajúci hráč Mikinič vo výhodnej pozícii dobre nezakončili.

Peter Zelenský, tréner Trnavy: „Upozorňoval som hráčov, že nás čaká ťažký zápas. Prvé kolá bývajú totiž nevyspytateľné. Stretnutie sme zvládli, ale doma vyhrávať je naša povinnosť. Hráči pomerne dobre kombinovali, aj keď ja mám na nich ešte vyššie nároky. Verím, že v ďalších zápasoch sa budeme zlepšovať.“

Jozef Vukušič: „Bolo vidieť, že ide o prvý zápas po prestávke. Terén bol trošku hrboľatý, čo ovplyvnilo hru. Nevyšiel nám úvod a v druhom polčase sme hrali ako keby bolo 0:0. Boli sme málo nebezpeční a veľká škoda zahodenej tutovky Benčíka. Na "keby“ sa ale nehrá a v závere sme po chybe ešte raz inkasovali. Z pohľadu výsledku je víťazstvo Trnavy zaslúžené."

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM