Rastislav Búgel Futbal

Futbalisti sa s ligou rozlúčili so vztýčenou hlavou: Nitra doma zdolala Senicu

Nitra s náhradným brankárom Stránským a Senice bez niektorých zahraničných hráčov, nastúpili do stretnutia, v ktorom o nič nešlo. V uvoľnenej atmosfére videli diváci zaujímavý futbal s mnohými streleckými príležitostiam.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti sa s ligou rozlúčili so vztýčenou hlavou: Nitra doma zdolala Senicu
Foto: Rastislav Búgel

V prvom polčase dve využili domáci hráči, v 20. minúte sa obranca Boszorád predral po pravej strane do pokutového územia, spätným centrom našiel voľného Matúša Mikuša a ten ju nekompromisne poslal do siete. O osem minút Pavlík fauloval pred bránou hostí Mikuša a nariadenú penaltu premenil Cleber, čím zvýšil náskok Nitry na 2:0.

Rozlúčka na úrovni

Po prestávke začala Senica ofenzívnejšie, no v 58. minúte mohli ísť Nitrania do trojgólového vedenia. Boszorád poslal dopredu po pravej strane Špaleka, ten sa zbavil obrancu, našiel Šmehyla, no ten trafil len brvno Šullovej brány. Do konca stretnutia už gól nepadol, Nitra sa s najvyššou súťažou rozlúčila výhrou 2:0, Senica obsadila 6. miesto.

FC Nitra – FK Senica 2:0 (2:0)

Ladislav Hudec, tréner Nitry: „Som spokojný s tým, že sa vyhralo a hoci zápas nemal ligový náboj, to čo sme chceli, sme dosiahli.“

Pavel Hapal, tréner Senice: „Dnes vyhrala zaslúžene Nitra, pretože naše mužstvo z hľadiska vekového priemeru by som prirovnal k dorasteneckej súťaži. Niektorí chlapci ešte nemajú na to, aby zbierali body a neviem, ako by to vyzeralo, keby sme nemali nahrané body z jesene. Chýbajú nám skúsení hráči.“

FC Nitra - FK Senica
12
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM