Rastislav Búgel Futbal

Futbalisti s jasným cieľom: Udržať najvyššiu súťaž pre ďalší rok

Predposledný tím aktuálnej tabuľky futbalovej Corgoň ligy 2012/2013 FC Nitra vstupuje do jarnej časti s jednoznačným cieľom udržať najvyššiu súťaž aj pre ďalšiu sezónu. Divákov majú prilákať lacnejšie vstupenky.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti s jasným cieľom: Udržať najvyššiu súťaž pre ďalší rok

Katastrofické scenáre zažehnané

V klube dostal naďalej dôveru tréner Jozef Vukušič, pod ktorého vedením tím v závere jesennej časti zlepšil výkony aj výsledky. V Nitre prišlo počas zimného obdobia k viacerým zmenám. Tie sa týkali nielen hráčskeho kádra, ale aj postov vo vedení klubu. Jesenná časť nebola pre FC Nitra práve jednoduchou, A-mužstvo sa po sympatickom vstupe do sezóny postupne prepadalo tabuľkou až napokon zakotvilo na predposlednom mieste. Vplyvom rôznych okolností v klube skončila dvojica prioritných majiteľov a nad budúcnosťou nitrianskeho klubu viseli čierne mračná. Katastrofické scenáre sa však aj za pomoci mesta Nitra podarilo zažehnať a v klube sa mohli sústrediť na športové ciele.

Práca s odchovancami

„Môžeme sa venovať hlavnému cieľu a tým je záchrana klubu v najvyššej súťaži. V príprave sme pre to spravili veľa – či už skúšaním viacerých hráčov, uzatvorením ich príchodov alebo vytváraním podmienok v tréningovom procese,“ povedal na utorňajšej tlačovej konferencii člen predstavenstva a generálny manažér klubu Jozef Petráni. Podľa jeho slov zostáva jedným z cieľov klubu aj práca s vlastnými odchovancami tak, aby sa postupne začleňovali do seniorského mužstva. „V máji organizujeme tri zápasy ME do 17 rokov a aj finále školského pohára i McDonald Cupu. Aj zorganizovaním týchto zápasov si trúfame dokázať, že na slovenskú futbalovú mapu patríme,“ načrtol zaujímavý jarný program nitrianskeho klubu.

Lacnejšie lístky a noví hráči

Fanúšikov, a zvlášť ženy, isto poteší znížená cena vstupného, ku ktorej Jozef Petráni poznamenal: „Cena vstupenky na hlavnú tribúnu je 4 eurá a na ostatné tribúny 2 eurá. Ženy majú vstup úplne zadarmo. Chceme totiž, aby na naše zápasy chodilo viac rodinných príslušníkov, a aby mali bližšie k futbalovej atmosfére. Nie je tajomstvom, že bojujeme s priazňou fanúšika,“ vysvetlil Petráni. Na nitrianskom štadióne v týchto dňoch prebieha rekonštrukcia VIP priestorov na hlavnej tribúne, ktoré by mali byť dokončené do druhého domáceho zápasu jarnej časti, t.j. proti Ružomberku. Zaujímavou témou bývajú financie a ani tejto otázke sa Jozef Petráni nevyhol. „Hráčom sme po jesennej časti nesiahli na zmluvy. Naopak, priviedli sme do mužstva hráčov, ktorí nie sú lacní. Síce nás ich príchody prakticky nič nestáli, no ich zmluvy nie sú najmenšie. Všetky tieto kroky sú v záujme záchrany Corgoň ligy v tomto meste,“ dodal Petráni.

V úvode bez Hrošša

„Chceme, aby mužstvo v každom zápase odovzdalo maximum z toho, čo v ňom je. V takom prípade sa dostavia aj výsledky. V príprave sme vyhrali sedem zápasov, čo je dobré pre sebavedomie mužstva,“ zdôraznil Vukušič, ktorý nebude môcť v úvode jarnej časti počítať s brankárom Hroššom. Opora zadných radov naďalej laboruje s nohou, hoci už začala s ľahkým tréningom. V posledných týždňoch tímu chýbal aj obranca Ján Harbuľák.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM