Rastislav Búgel Futbal

Futbalisti Nitry prekvapili: Pred peknou kulisou potrápili Slovan!

Viac ako 2100 divákov si v Nitre pozrelo kvalitný futbal. Od úvodu bol aktívnejší Slovan. Vo 4. minúte vyskúšal pozornosť Stránského Grendel a o tri minúty sa brankár domácich musel popasovať s dobrou strelou Vitteka.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Nitry prekvapili: Pred peknou kulisou potrápili Slovan!
Foto: Rastislav Búgel

Hostia išli vzápätí do zaslúženého vedenia, keď sa po rohu svojou dôslednosťou presadil Niňaj. Nitra prvýkrát pohrozila v 16. minúte. Z 25-metrov napriahol Böhm a lopta len o centimetre minula brvno. Na opačnej strane sa do dobrej príležitosti dostal Soumah, gólovo sa však nepresadil. Slovanisti potom trochu poľavili a do hry sa dostali aj Nitrania, šance si však nevytvorili. V 40. minúte strelu Kladrubského musel vyrážať Stránský. Bagayoka našiel Vitteka, ktorý však v čistej šanci nedal.

Po zmene strán prví pohrozili hostia. Peltierovu strelu tečovanú Vittekom domáci gólman kryl. V 55. minúte domáci vyrovnali, keď po osi Kutra-Böhm-Boszorád zakončoval Mikuš. Nitrania dostali krídla. Böhm sa ocitol sám pred Pernišom, no nepresadil sa. Vzápätí sa dobre prezentoval Mikuš a jeho strela bola zblokovanmá na roh. Dobrú možnosť mal po Cleberovej prihrávke aj Špalek, jeho zakončenie však bolo tiež zblokované. Slovan sa k slovu dosdal v 72. minúte. Mészárošova dobrá strela tesne minula bránku. Gólový moment prišiel v 79. minúte, keď na priamy kop Zofčáka bol nitriansky brankár krátky. V závere ešte Vittek nastrelil žrď a na opačnej strane dve dobré príležitosti na vyrovnanie zahodil Böhm. V nastavenom čase ešte tutovku Mészárosa vychytal Stránský.

Ladislav Hudec, tréner Nitry: „Začali sme až s príliš veľkým rešpektom a Slovan mohol ísť aj do vyššieho vedenia. Bol som úprimne prekvapený kvalitou našich hráčov. Slovan rozhodol zápas svojou rutinou. Veľmi dobrý výkon podal brankár Stránský, škoda nevyužitej šance Böhma v závere.“

Jozef Valovič, tréner Slovana: „Do zápasu sme vstúpili dobre, vytvorili sme si viaceré čisté šance. Tým, že sme ich nepremenili gólovo viacero, prišla nervozita. V druhom polčase domáci nemali čo stratiť. Zápas nám rozhodol nakoniec kapitán Žofčák. Zápas bol rušný, boli tam z našej strany aj nejaké nepresnosti, ale víťazstvo sme si ustrážili.“

FC Nitra – ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:1)

Góly: 55. Mikuš – 19. Niňaj, 79. Žofčák

Stretnutie sledovalo: 2150 divákov

Foto: Rastislav Búgel

FC Nitra - ŠK Slovan Bratislava
29
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM