Futbal

Futbalisti Nitry prehrávali o dva góly: S Podbrezovou dokázali vyrovnať, FOTO

Futbalisti FC Nitra remizovali v piatkovom zápase 6. kola Fortuna ligy o záchranu na domácom trávniku s FK Železiarne Podbrezová 2:2.

Zdroj: Dnes24.sk

Po opatrnej zoznamovacej štvrťhodinke udreli ako prví aktívnejší hostia. Pekný prienik Špyrku do pokutového územia gólovo zakončil strelou bez prípravy Leško. O tri minúty neskôr sa v šestnástke domácich výborne uvoľnil Breznaník a následne krížnou pohotovou strelou zvýšil vedenie hostí na 2:0. Z tejto studenej sprchy sa však Nitrania rýchlo otriasli. Šancu Vestenického z 23. minúty síce Vantruba s námahou ešte vyrazil na roh, no z následnej štandardky sa presadil desiatykrát v sezóne práve Vestenický – 1:2. Prvú polhodinu zápasu zakončila prudká strela približne z 20-tich metrov Hlohovského, s ktorou si však domáci brankár bez väčších problémov poradil. Futbalistom spod Zobora sa ešte do prestávky podarilo manko zmazať. V 43. minúte sklepol dlhý nákop Gatariča za obranu hostí hlavou Vestenický na voľného Mareka Fábryho, ktorý svojím premiérovým gólom vo Fortuna lige stanovil polčasový rezultát 2:2.

Po zmene strán začali lepšie Nitrania. Šance Gatariča i Bilovského však hosťujúci brankár Vantruba výbornými zákrokmi zneškodnil. Onedlho pohrozili aj „železiari“. Strelecké pokusy Hlohovského a Olatunjiho sa však medzi tri domáce žrde nezmestili. Po hodine hry to skúsil zvnútra šestnástky aj Oravec, no jeho nedôraznú strelu do stredu brány gólman Pindroch bez problémov chytil. V ďalšom priebehu sa oba tímy zamerali na pozorné bránenie a tak vzruchu v pokutových územiach už bolo pomenej. Šance sa rodili prevažne po štandardných situáciách. Keďže sa dobré príležitosti po rohových kopoch Vestenického na jednej a Kiwiora na druhej strane gólmi neskončili, tímy si body pod Zoborom zaslúžene rozdelili.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

FC Nitra – FK Železiarne Podbrezová 2:2 (2:2)

Góly: 24. Vestenický, 43. M. Fábry – 17. Leško, 20. Breznaník, ŽK: Kiwior. Rozhodovali: Kráľovič – Hrčka, Roszbeck, 652 divákov.

FC Nitra: Pindroch – Kuník, Farkaš, Niba, Chovanec (30. Šurnovský) – Machovec, Kóňa (86. Šimončič), Bilovský – Gatarič, Vestenický, Fábry (65. Sokovič)

FK Železiarne Podbrezová: Vantruba – Obročník, Bartoš, Oravec, Kiwior – Paraj, Viazanko – Breznaník (51. Olatunji), Špyrka, Hlohovský (75. Pastorek) – Leško

Michal Kuruc, tréner Nitry: „Nie sme spokojní. Vývoj zápasu bol podobný ako minulý týždeň proti Vionu. Nedali sme všetko do začiatku. Nenastúpili sme na zápas na 100% pripravení v hlavách na to, že sa s nimi musíme pobiť, aj keď sme si to hovorili celý týždeň i pred zápasom. Zase sa nám to stalo. Začiatok bol zlý, ale za stavu 0:2 sme začali bojovať a pozitívum bolo, že sme ich dotiahli. Nie všetko nám potom vyšlo. Niečo tomu stále chýba. Asi väčšia túžba. Kvalitu na to máme. Je to ďalšia remíza v poradí a strácame zbytočne body. Tiež sme mohli byť momentálne v pokojnejšej situácii.“

Vladimír Veselý, tréner Podbrezovej: „Mali sme dobre rozbehnutý zápas. Dostali sme sa rýchlo do dvojgólového vedenia, ale mrzí ma, že sme našou nedisciplinova­nosťou po štandardnej situácii a dlhej lopte dovolili domácim vyrovnať. Aj oni tam mali predtým dobrú šancu, ale podržal nás brankár Vantruba. V druhom polčase sme to chceli strhnúť na svoju stranu, ale bohužiaľ sa nám nepodarilo streliť ten víťazný gól. Domáci tam mali tiež šancu na skórovanie. Nič s tým neurobíme už a musíme ísť ďalej.“

Foto: Rastislav Búgel

FC Nitra – FK Železiarne Podbrezová 2:2 (2:2)
68
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM